• 7 Μαΐου 2024,

Δήλωση Π. Καλένη για την αποχώρησή του από την ομάδα Αναστασιάδη

 Δήλωση Π. Καλένη για την αποχώρησή του από την ομάδα Αναστασιάδη

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε όπως πάντα η πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, με την τελετή του αγιασμού και την κοπή της βασιλόπιτας, από το μητροπολίτη Ελευθερούπολης Χρυσόστομο. Τυχερός ήταν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Θωμάς, στο κομμάτι του οποίου βρέθηκε το τυχερό νόμισμα.

Πριν από την ημερήσια διάταξη η διοίκηση Αναστασιάδη δέχθηκε κριτική, για τον τρόπο που αντιμετώπισε τα πρόσφατα γεγονότα κακοκαιρίας, τις αυξημένες χιονοπτώσεις, όπως και το γεγονός ότι δεν βλέπουν τηλεοπτικούς σταθμούς οι κάτοικοι της περιοχής του πρώην Δήμου Πιερέων. Η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους. Τα θέματα τέθηκαν από τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη.

Στο μεταξύ άλλη ήταν η είδηση στη συνεδρίαση προχθές. Πρόκειται για την απαντητική δήλωση του Πέτρου Καλένη, ο οποίος αποχώρησε όπως είπε και δεν αποπέμφθηκε από την ομάδα Αναστασιάδη. Η επιστολή Καλένη διαβάστηκε στην έναρξη της συνεδρίασης από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Γάκη. Χθες ο κ. Καλένης κοινοποίησε στην εφημερίδα μας το περιεχόμενο της επιστολής του. Είναι το εξής:

 

Προς το Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου

Κύριε Πρόεδρε, στο δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 7/12/2016 παρουσιάσατε μια ανακοίνωση όπου συμφώνα με την όποια ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και τα μέλη αυτής συμφώνησαν για την διαγραφή και την αποπομπή μου από την ομάδα της  εν λόγω παράταξης σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 5 του Ν.3852/2010 για την άπρεπη μου συμπεριφορά.

Καταρχάς θα ήθελα να τονίσω πως τεχνικά είναι αποπομπή, διότι ουσιαστικά είναι οικιοθελής αποχώρηση.

Το θάρρος της γνώμης και της διαφορετικής άποψης τιμωρείται με διαγραφή και αποπομπή.

Όσο για το θέμα της διαφωνίας – πρόσληψης για ένα δίμηνο του συγκεκριμένου δημότη συζητήθηκε μεταξύ εμού και του κ. Δημάρχου πριν από ένα χρόνο. Ο κ. Δήμαρχος το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ήταν να με ενημερώσει ως άμεσο συνεργάτη του και όχι να μάθω για την πρόσληψη από τον ίδιο τον δημότη και μάλιστα με επιδεικτικό τρόπο, τη στιγμή που γνώριζε ότι υπήρχαν ηθικές διαφορές μεταξύ εμού και του συγκεκριμένου δημότη.

Κύριε πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι και βέβαια όλοι οι δημότες έχουν δικαίωμα στην εργασία ανεξάρτητου παρατάξεως και ιδεολογίας, αυτό το υποστηρίζω ακράδαντα. Ο λόγος που δεν συναίνεσα στην πρόσληψη του συγκεκριμένου δημότη ήταν ΗΘΙΚΟΣ , διότι πρώτον προεκλογικά διέδιδε σε συγγενείς και φίλους ότι χρηματίστηκα από τον τότε υποψήφιο και νυν δήμαρχο και όχι επειδή ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με άλλη παράταξη (όπως διαδίδεται) και δεύτερον ότι  ήταν εργαζόμενος στο δήμο επί 2,5 χρόνια συνεχόμενα με την προηγούμενη διοίκηση με διαφόρους τρόπους .

Αλλά, απ’ ότι φαίνεται στην παρούσα διοίκηση η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων, τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια των δημοτών φαίνεται ότι ουδόλως λαμβάνονται υπόψη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που ομόφωνα αποφάσισαν τη διαγραφή μου χωρίς καν να με ακούσουν.

Κύριε Πρόεδρε και κύριοι συνάδελφοι,

θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των συνδημοτών μου χωρίς διακρίσεις ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Καλένης Πέτρος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος,

 

Αθώος ο πρώην αντιδήμαρχος

Στο τριμελές Καβάλας ήταν κατηγορούμενος χθες ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Παγγαίου, Κώστας Πετρόπουλος, σχετικά με απόρριψη σκουπιδιών σε παλιό λατομείο στα Αμισιανά. Από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι αυτά που μεταφέρθηκαν στο παλιό λατομείο, δεν ήταν απορρίμματα, αλλά κλαδιά και χόρτα. Έτσι ο πρώην αντιδήμαρχος αθωώθηκε.

 

Διαβάστε επίσης