Δηλώσεις Μαρκόπουλου για ΒΦΛ και «Αγία Μαρίνα»

 Δηλώσεις Μαρκόπουλου για ΒΦΛ και «Αγία Μαρίνα»

Για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και το ίδρυμα Αγία Μαρίνα μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Πρώτα, κλήθηκε να απαντήσει στην κριτική που δέχεται από τους απολυμένους της ΒΦΛ αναφορικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ. Από τη μια τους καταλαβαίνω, είπε ο κ. Μαρκόπουλος, από την άλλη όμως παρατήρησε ότι είναι αστοχία να κατηγορούν εκείνους που δε φταίνε. Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Μ – Θ παραλήφθηκε την Πέμπτη από την υπηρεσία, μέσω των απολυμένων που την προκάλεσαν.

Η διαδικασία, εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, είναι άλλη και όπως είπε η διεύθυνση ανάπτυξης ενεργοποιείται αμέσως μόλις λάβει την απόφαση της αποκεντρωμένης. Αυτό έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, διευκρίνισε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Το τι ακριβώς θα γίνει στο μέλλον, ήταν το επόμενο ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει ο αντιπεριφερειάρχης. Το πρωί της Δευτέρα, όταν και μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ, δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει οριστικά σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της υπηρεσίας. Ίσως, δοθεί μια προσωρινή άδεια, σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος, έως ότου εξαντληθούν τα αποθέματα της εταιρείας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ που είναι επικίνδυνα.

Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε πίστωση χρόνου ώστε να οριστικοποιηθεί η δράση της υπηρεσίας, εξηγώντας ότι χθες το μεσημέρι ή το αργότερο χθες το απόγευμα θα ήταν περισσότερο έτοιμος να απαντήσει στα ίδια ερωτήματα. Πάντως σε ερώτηση σχετική με πιθανές αντιδράσεις εκ μέρους της εταιρείας η οποία χάνει την άδειά της, ξεκαθάρισε ότι έως το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχε σημειωθεί η παραμικρή αντίδραση.

 

Διαβάστε επίσης