• 2 Μαΐου 2024,

Δεν αλλάζουν τα όρια αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας

 Δεν αλλάζουν τα όρια αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και υπογράφει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ορίζονται οι αρμοδιότητες των περιφερειακών υπηρεσιών της υπηρεσίας. Πρόκειται για μία απόφαση που ουσιαστικά επαναλαμβάνει όσα ήδη γνωρίζαμε και τα οποία ίσχυαν εδώ και χρόνια, κατόπιν αποφάσεων προηγούμενων αρχηγών.

Εντύπωση προκαλεί ότι με την ίδια απόφαση διατηρείται ο περιορισμός αρμοδιότητας στο τμήμα τροχαίας Καβάλας, αναφορικά με την Εγνατία Οδό. Η τροχαία Καβάλας έχει την αρμοδιότητα του δρόμου από τον κόμβο της Γαληψού έως τη διασταύρωση της Χρυσουπόλεως. Από τον κόμβο της Γαληψού και δυτικότερα η αρμοδιότητα ανήκει στο τμήμα τροχαίας Ασπροβάλτας, ενώ από τον κόμβο Χρυσουπόλεως και ανατολικότερα η αρμοδιότητα ανήκει στο τμήμα τροχαίας Ξάνθης.

Πρόκειται για μια παλιά απόφαση, σχετική με τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, που είχε ληφθεί από τον τότε αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προς ανακούφιση του τμήματος τροχαίας Καβάλας. Αυτό είχε υπό την ευθύνη του πάρα πολλά χιλιόμετρα εθνικού και επαρχιακού δικτύου, έτσι κρίθηκε σκόπιμο η αρμοδιότητα της Εγνατίας Οδού να μοιραστεί στο τμήμα τροχαίας Ξάνθης και στο τμήμα τροχαίας Ασπροβάλτας. Άλλωστε, στα προαναφερθέντα σημεία υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες, αναφορικά με το τέλος αρμοδιότητας του τμήματος τροχαίας Καβάλας και την ανάληψη της αρμοδιότητας για οτιδήποτε συμβεί τόσο από το τμήμα τροχαίας Ασπροβάλτας όσο και από το τμήμα τροχαίας Ξάνθης. Σημειώνομαι, ότι στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης, το τμήμα τροχαίας Καβάλας έχει όπως πάντα αρμοδιότητα έως το ύψος της γέφυρας του Νέστου και έως τη γέφυρα του Στρυμόνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης