• 1 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των εκλογών

 Δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των εκλογών

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησαν νωρίς χθες το πρωί οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι των εκλογών του Επιμελητηρίου. Πρώτος μίλησε ο νικητής των εκλογών Μάρκος Δέμπας. Ο οποίος παραδέχθηκε ότι η προεκλογική περίοδος ήταν μια σκληρή διαδικασία, ένας σκληρός προεκλογικός αγώνας. «Αρκετοί μας πίκραναν. Εγώ πάντα υποστήριζα ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα μας βρει όλους μαζί», δήλωσε ο κ. Δέμπας.

Ο νέος πρόεδρος εξήγησε ότι αυτό θα γίνει πράξη για το καλό του Επιμελητηρίου. «Αν οι υπόλοιπες παρατάξεις θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας, τότε θα το πράξουμε αφού κι εμείς το θέλουμε», διευκρίνισε ο κ. Δέμπας και σημείωσε ότι τα πρόσωπα που εκλέχθηκαν δε θα προκαλέσουν πρόβλημα. Επεσήμανε επίσης ότι δε θα ήταν ορθό να συνεχιστεί η προεκλογική εικόνα τώρα που πλέον η εκλογική διαδικασία ανήκει στο παρελθόν.

Ο Μάρκος Δέμπας εξήγησε ότι εντός 15 ημερών θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο διοικητικό συμβούλιο. Η συνεδρίαση κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ανέφερε επίσης ότι με βάση τα ποσοστά των άλλων δύο συνδυασμών δε δικαιούνται να διαθέτουν εκπρόσωπο στη νέα 7μελη διοικητική επιτροπή. «Περάσαμε σαράντα ημέρες πίκρας. Στο τέλος θα δώσω τόπο στην οργή», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο Παύλος Ζησίμου μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Συγχαρητήρια στο νικητή των εκλογών. Κάναμε ένα αγώνα 35 μόνο μερών. Η νίκη του κ. Δέμπα είναι ξεκάθαρη. Στοχεύαμε να σπάσουμε την αυτοδυναμία αλλά είχαμε λίγες ημέρες στη διάθεσή μας. Η επιθετική τακτική που ακολουθήσαμε μας έδινε αναγνωρισιμότητα. Εάν στο τέλος μετατράπηκε σε μπούμερανγκ για εμάς, αναλαμβάνω την ευθύνη. Θέλω ωστόσο να τονίσω ότι δεν είπαμε ούτε ένα ψέμα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Μιλήσαμε έντονα και σκληρά αλλά ψέματα δεν είπαμε. Η επόμενη ημέρα είναι διαφορετική».

Η δήλωση του Κίμωνα Παπαδόπουλου είχε χαρακτήρα συγχαρητηρίων. Συγκεκριμένα, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους ψήφισαν στις εκλογές, στους επικεφαλής των παρατάξεων και σε όλους τους υποψηφίους, υπογραμμίζοντας φυσικά τα συγχαρητήρια προς τους νικητές των εκλογών. Ο Κίμωνας Παπαδόπουλος υποσχέθηκε ότι θα υπηρετήσει το Επιμελητήριο, δήλωσε ότι σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα και βλέποντας με άλλη ματιά την επόμενη ημέρα παρατήρησε ότι τώρα τα πράγματα θα μπουν σε μια ροή.

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, στις εκλογές του Επιμελητηρίου ψήφισαν 2.300 μέλη, περίπου πεντακόσια επιπλέον από τις εκλογές του 2011. Η ψηφοφορία έλαβε το απόγευμα της Τρίτης 30λεπτη παράταση. Τα περισσότερα μέλη ψήφισαν στο τμήμα Υπηρεσιών και ήταν 785, στο τμήμα Μεταποίησης ψήφισαν 655, στο Εμπορικό τμήμα ψήφισαν 670 μέλη, στο τμήμα Εξαγωγών 122 μέλη και στο Τουριστικό τμήμα ψήφισαν 86 μέλη. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο τα αποτελέσματα στο τμήμα Εξαγωγών και στο τμήμα Τουρισμού γνωστοποιήθηκαν πολύ γρήγορα.

Tο βράδυ της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου, ο Παύλος Ζησίμου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μάρκο Δέμπα και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Στη συνέχεια ο κ. Ζησίμου έκανε για λογαριασμό του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» την παρακάτω δήλωση:

«Συγχαίρουμε τον συνδυασμό Επιχειρηματική Πρωτοβουλία και τον επικεφαλής του Μάρκο Δέμπα για τη νίκη τους στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας, όπου εξασφάλισαν αυτοδυναμία και την πλειοψηφία των εδρών στο νέο Δ.Σ.

Ευχαριστούμε όσους επιχειρηματίες στήριξαν το εγχείρημα για «Ανανέωση Τώρα» και μας ανέδειξαν ως τη δεύτερη δύναμη στη νέα διοίκηση. Ευχαριστούμε όλους τους επιχειρηματίες που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ευχόμαστε στη νέα διοίκηση καλή δύναμη στο έργο της».

Διαβάστε επίσης