• 19 Απριλίου 2024,

Γκρίνια από το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας

 Γκρίνια από το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας

Τα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας κλήθηκαν χθες το πρωί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Κάποιοι από τους εργαζόμενους του Κέντρου είχαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν, μπροστά ή πίσω από τις κάμερες, για τις αλλαγές που επίκεινται. Στο χώρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας θα λειτουργήσει το νέο έτος η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας.

Χθες, ο εξοπλισμός του Κέντρου μετακινήθηκε στον πρώτο όροφο του ίδιου κτηρίου, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες για τη δημιουργία του πρώτου Τ.Ο.Μ.Υ. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας διαμαρτύρονται και γκρινιάζουν, θεωρώντας ότι η συστέγαση του Κέντρου και του Τ.Ο.Μ.Υ. υποβαθμίζει τη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Έλεγαν μάλιστα ότι το Τ.Ο.Μ.Υ. θα μπορούσε να λειτουργήσει είτε σε ελεύθερους χώρους της Παιδόπολης, είτε σε ελεύθερους χώρους του ΚΑΠΗ στον Άγιο Λουκά.

Το Τ.Ο.Μ.Υ. δεν προλαβαίνει να λειτουργήσει εντός του 2017 όπως ήταν ο αρχικός στόχος της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Πέραν του ότι τα τετραγωνικά μέτρα στο ισόγειο του εν λόγω κτηρίου δεν επαρκούν, χρειάζεται εξοπλισμός, απαιτούνται εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης, οι οποίες δε φαίνεται να αρχίζουν άμεσα. Κατά συνέπεια, το Τ.Ο.Μ.Υ. του Αγίου Λουκά θα λειτουργήσει το νέο έτος. Το δε Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Αορίστως ειπώθηκε χθες ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και το Κέντρο να λειτουργήσει στον πρώτο όροφο του κτηρίου μπορεί να περάσουν ημέρες και στο μεταξύ το Κέντρο να μη λειτουργεί. Λέγονταν μάλιστα χθες ότι τα προγραμματισμένα για τη χθεσινή ημέρα ραντεβού ακυρώθηκαν, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο πρόβλημα να σημειωθεί και τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά της Υγειονομικής Περιφέρειας γίνεται γνωστό ότι το Κέντρο Ψυχικής Υγείας διόλου δε θα επηρεαστεί από τη συστέγασή του με το Τ.Ο.Μ.Υ. Όπως φημολογείται, η 4ης ΥΠΕ δε δέχεται να πάψει η λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας λόγω της μετακόμισης και των αλλαγών στο κτήριο, ούτε καν για μία ημέρα.

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης- Ελευθερούπολης

Με αφορμή τη χθεσινή δραστηριότητα του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη όσον αφορά το Ε.Σ.Υ. η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση με κριτική προς την Κυβέρνηση. Σε αυτήν την ανακοίνωση υπάρχει αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σε πολλά Κέντρα Υγείας της χώρας. Η ΠΟΕΔΗΝ μνημονεύει δύο του Νομού μας:

Κ.Υ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Τέσσερις εργαζόμενοι κλάδου πληρωμάτων ασθενοφόρων καλύπτουν ακτίνα 100 χιλιομέτρων σε μία ημερήσια βάρδια, οι υπόλοιπες βάρδιες καλύπτονται από το ΕΚΑΒ που έχει έδρα στην πόλη της Καβάλας. Τα εργαστήρια, Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό, υπολειτουργούν, στο μεν Ακτινολογικό ο γιατρός παραβρίσκεται μία φορά την εβδομάδα, στο δε Μικροβιολογικό δεν υπάρχει γιατρός!
Κ.Υ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Δύο εργαζόμενοι κλάδου πληρωμάτων ασθενοφόρων καλύπτουν ακτίνα 100 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 50 χιλιόμετρα αφορούν σε ορεινό, δύσβατο όγκο της περιοχής του πρώην Δήμου Ορεινού, σε μία βάρδια, τις υπόλοιπες καλύπτει το ΕΚΑΒ που έχει έδρα στην πόλη της Καβάλας. Τα εργαστήρια, Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό, υπολειτουργούν, η παρουσία του Ακτινολόγου είναι μία φορά την εβδομάδα. Παιδίατρος μία φορά την εβδομάδα. Προμήθεια υλικών με πολύ μεγάλη δυσκολία. Κρίθηκε αναγκαίο πολλές φορές το Σωματείο Εργαζομένων να συνδράμει με χρήματα του ταμείου του στην προμήθεια γαζών, ελαστικών επιδέσμων, οινοπνεύματα.

 

Διαβάστε επίσης