• 20 Απριλίου 2024,

Δημιουργικό εργαστήρι για εφήβους από την ομάδα των Παραμυθάδων

 Δημιουργικό εργαστήρι για εφήβους από την ομάδα των Παραμυθάδων

Τον Οκτώβριο «Οι Παραμυθάδες» διοργανώνουμε στο Παραμυθόσπιτό μας ένα δημιουργικό εργαστήρι για εφήβους (13 έως 17 ετών) που συνδυάζει την κατασκευή και τον χειρισμό της κούκλας θεάτρου με στόχο την παρουσίαση μιας ιστορίας. Η όλη δράση θα πραγματοποιηθεί με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ τελεί και υπό την αιγίδα του. Υπεύθυνος διδασκαλίας και εμψυχωτής του εργαστηρίου θα είναι ο Βασίλης Βασιλάκης (ηθοποιός, σκηνοθέτης, κατασκευαστής και χειριστής κούκλας και μαριονέτας).

Με την παρούσα ανακοίνωση ξεκινάει και η διαδικασία εγγραφών στο εργαστήρι. Αφορά εφήβους ηλικιών 13 έως 17 ετών. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2019 στις 18:00 στο Παραμυθόσπιτο (Εμμ. Μπενάκη 43 με Γεναδίου).

Τρεις φορές την εβδομάδα (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και για τέσσερις εβδομάδες, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν σε πέρας τα ακόλουθα: Να μάθουν να κατασκευάζουν κούκλες με υλικά και εργαλεία που θα τους παρέχουμε. Να τις δώσουνε σχήμα, μορφή και έκφραση και τέλος να μάθουν να τις χειρίζονται.

Παράλληλα, θα πρέπει να μάθουνε την ιστορία πάνω στην οποία θα δουλέψουν. Η Ιστορία είναι ένα λαϊκό παραμύθι της χώρα μας που το συναντάμε σε αρκετές περιοχές και παραλλαγές. Πρόκειται για το «Ο Δεκατρής», ένα παραμύθι που μιλάει για την διαφορετικότητα και την αποδοχή της.

Τα παιδιά θα πρέπει να κατασκευάσουν τις κούκλες του παραμυθιού και στο τέλος του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις προκειμένου να δείξουν την δουλειά τους.

Μια επιπλέον παράμετρος της δράσης αυτής είναι η βιντεοσκόπηση των συναντήσεων με σκοπό την δημιουργία ψηφιακής ταινίας προκειμένου να προβληθεί στην συνέχεια μέσα από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και από το δίκτυο της ΕΡΤ αφού θα το προσφέρουμε στην ΕΡΤ Καβάλας.

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα συντονισμού του εργαστηρίου στα τηλέφωνα 6946816535 (Χρήστος Τσίρκας) και 6978929917 (Μαρία Χαριζάνη) ή στο e-mail: info@paramythades.org

Σχετικά με τον Βασίλη Βασιλάκη: Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που «στο τιμόνι» του εργαστηρίου θα βρίσκεται ένας σημαντικός καλλιτέχνης της χώρας μας, άξιος και αναγνωρισμένος στο χώρο του. Τον θεωρούμε εδώ και καιρό φίλο μας και είμαστε χαρούμενοι που θα τον έχουμε για έναν μήνα στην πόλη μας.

Η όλη μας δράση δεν θα μπορούσε να υλοιποιηθεί αν δεν είχαμε την οικονομική επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και την αιγίδα.

Διαβάστε επίσης