Ερώτηση Βελόπουλου για την καθυστέρηση έκδοσης οικοδομικών αδειών στη Θάσο

 Ερώτηση Βελόπουλου για την καθυστέρηση έκδοσης οικοδομικών αδειών στη Θάσο

Με ημερομηνία 28 Αυγούστου ο αρχηγός του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό των Εσωτερικών. Θίγει το γνωστό πρόβλημα έκδοσης οικοδομικών αδειών στη Θάσο, την καθυστέρηση που συνεχίζεται στην διαχείριση των φακέλων των μηχανικών.

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Βελόπουλου αναφέρει:

Παρά το γεγονός πως η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση τα τελευταία χρόνια λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και ο συναφής επαγγελματικός κλάδος πασχίζει να επιβιώσει , σήμερα, εν έτη 2019, στη Θάσο για να καταφέρει ένας επαγγελματίας , ένας επενδυτής, ένας ξενοδόχος ή ένας ιδιώτης να εκδώσει στο όνομα του άδεια δόμησης θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια και μάλιστα ένα με δύο χρόνια μετά την αποπληρωμή του τέλους και της ολοκλήρωσης του απαραίτητου αρχαιολογικού ελέγχου. Αυτό συνάγεται από το γεγονός πως σήμερα εκκρεμούν πληθώρα αιτήσεων για έκδοση πολεοδομικών αδειών στο Δήμο της Θάσου ήδη από τα έτη 2016 και 2017 (εάν όχι και προγενέστερα)!

Οι δε αρμόδιες αρχές επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες, ήτοι άλλοτε αναρμοδιότητα (υπάρχει μια διαφωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες του αρμόδιου γραφείου της Θάσου και της Πολεοδομίας Καβάλας) , άλλοτε υποστελέχωση τους και άλλοτε το νέο νομοθετικό πλαίσιο, σε κάθε δε περίπτωση ο Έλληνας πολίτης ιδιώτης ή επενδυτής και ο Έλληνας μηχανικός είναι αυτοί που πλήττονται από την ανεπάρκεια της διοίκησης. Κατά συνέπεια η οικοδομική δραστηριότητα στο νησί έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου σταματήσει γεγονός που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα τόσο για την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων όσο και για την εν γένει ανάπτυξη της οικονομίας του.

Ερωτάται ο Υπουργός: 1. Προτίθεστε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα καθυστέρησης έκδοσης οικοδομικών αδειών και αδειών δόμησης στο νησί της Θάσου;

2. Αν ναι, ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για την άμεση επίλυση του προβλήματος;

3. Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να μην υπάρχει στο μέλλον πρόβλημα αντίστοιχης ταλαιπωρίας και καθυστέρησης των πολιτών και κατοίκων του νησιού;

Διαβάστε επίσης