• 24 Απριλίου 2024,

Δήμητρα Τσανάκα: Επίκειται αύξηση των προσφύγων στο Ασημακοπούλου

 Δήμητρα Τσανάκα: Επίκειται αύξηση των προσφύγων στο Ασημακοπούλου

Στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η οποία συνεχίζεται, η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πληροφορίες της σύμφωνα με τις οποίες επίκειται αύξηση του αριθμού των προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Η Δήμαρχος είπε ότι ανακαινίζονται κτίρια του στρατοπέδου ώστε ο αριθμός των προσφύγων να αυξηθεί από τους 500 σήμερα, στους 2.000. Συμπλήρωσε ότι πρόσφατα την επισκέφθηκε ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Μιχάλης Σκορδάς και της μίλησε για ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα νοικιαστούν κατοικίες στην Καβάλα όπου θα μένουν πρόσφυγες.

Η κ. Τσανάκα ζήτησε όλα αυτά να μεταφερθούν στο νέο δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη. Ο Γιώργος Γραμμένος αρχικά σχολίασε ότι αν αυξηθούν οι πρόσφυγες στην Καβάλα τότε «… θα χυθεί αίμα». Στη συνέχεια είπε ότι επίκεινται άμεσα εξελίξεις στο προσφυγικό, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα λόγια της Δημάρχου. Οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι φάνηκε να μην γνωρίζουν το θέμα αν και ο Βαγγέλης Παππάς (αντίθετος κι αυτός με την αύξηση των προσφύγων στο Ασημακοπούλου) σημείωσε ότι η επόμενη Κυβέρνηση θα σταματήσει τον σχεδιασμό, αν όντως υπάρχει τέτοιος. «Θα κάνουμε αγώνα μπροστά στο στρατόπεδο να μην αυξηθούν οι πρόσφυγες» είπε ο Γιώργος Γραμμένος.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε με οριακή απαρτία λόγω αρκετών απόντων. Πριν την ημερήσια διάταξη ως έκτακτο θέμα θα συζητηθεί η προγραμματική σύμβαση Δήμου- Δημωφέλεια για το φεστιβάλ των Φιλίππων. Ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ είναι 118.000 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης