• 28 Απριλίου 2024,

Δήμητρα Τσανάκα: Σε τεστ κορωνοϊού και στην αγορά τα χρήματα που έλαβε ο Δήμος Καβάλας από το κράτος

 Δήμητρα Τσανάκα: Σε τεστ κορωνοϊού και στην αγορά τα χρήματα που έλαβε ο Δήμος Καβάλας από το κράτος

Ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης (χθες) η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για το μείζον πρόβλημα της πανδημίας και του κορωνοϊού.

Προέβλεψε ότι δεν θα απαλλαγούμε εύκολα από αυτό. Θα πρέπει –είπε- να βγουν πρώτα εμβόλια και φάρμακα. Εκτιμά ότι θα αργήσουν. Για τον κορωνοϊό και με την ιδιότητα του γιατρού η κ.Τσανάκα ισχυρίζεται ότι είναι επικίνδυνος καθώς εύκολα διαδίδεται.

Φέρνει θάνατο, λέει χαρακτηριστικά. Τον χαρακτηρίζει ζόρικο. Για το μεγάλο αυτό πρόβλημα στην υγεία είπε επίσης ότι δεν βλέπει φως στο τούνελ.

Η επόμενη ερώτηση είχε σχέση με το τι ρόλο μπορεί να παίξει ο Δήμος Καβάλας σε αυτή την κατάσταση, δεδομένης και της χρηματοδότησής του από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η κ. Τσανάκα απάντησε: «Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να δώσει σημασία στον κοινωνικό του τομέα.

Πρέπει να πληρώσει αυτός τα τεστ κορωνοιού που θα χρειαστεί να κάνουν όσοι δεν έχουν χρήματα. Να πληρώσει αυτός τα τεστ των υπαλλήλων του όταν χρειαστεί. Το ίδιο πρέπει να γίνει στα περιστατικά, στις  περιπτώσεις που έχουν σχέση με τα σχολεία. Σας θυμίζω ότι ο Δήμος Καβάλας έλαβε από το υπουργείο 1,5 εκατομμύριο ευρώ και έχει ξοδέψει σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων του τις 600.000 ευρώ.

Πρέπει επίσης να φροντίσει να στηρίξει την αγορά. Τους μικρούς και μικρομεσαίους σε αυτήν».

Η πρώην Δήμαρχος καταθέτει στη συνέχεια μία ακόμη πιο συγκεκριμένη πρόταση με την ευκαιρία σύνταξης του προϋπολογισμού του 2021. Πρέπει –ισχυρίζεται- ο Δήμος Καβάλας να δει το θέμα των δημοτικών τελών, στην προοπτική μείωσης αυτών.

Κατόπιν τούτου η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ζητά να χρησιμοποιηθούν χρήματα από αυτά που ενίσχυσαν το Δήμο Καβάλας (από το Υπουργείο Εσωτερικών) και να υπάρξει συνεννόηση με τη ΔΙΑΜΑΑΘ.

Εκτιμά σε γενικές γραμμές ότι ο Δήμος Καβάλας λόγω της συγκυρίας πρέπει να βρει τρόπο και να καταφέρει τα δημοτικά τέλη της επόμενης χρονιάς να είναι μειωμένα. Θυμίζει ότι με τη διαδικασία δήλωσης επιπλέον τετραγωνικών μέτρων σπιτιών- επιχειρήσεων κτλ τα έσοδα του θα αυξηθούν ακόμη κι αν τα τέλη μειωθούν.

Διαβάστε επίσης