• 6 Μαΐου 2024,

 Δημήτρης Μπαλασάς στους 93,7: « Δεν ήρθα για πλάκα στον ΑΟΚ, ούτε να περνάει η ώρα»

  Δημήτρης Μπαλασάς στους 93,7: « Δεν ήρθα για πλάκα στον ΑΟΚ, ούτε να περνάει η ώρα»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του ΑΟΚ Δημήτρης Μπαλασάς στους 93,7. Αναφέρθηκε στους στόχους για τη νέα σεζόν και για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πως σκιαγραφεί ο Δημήτρης Μπαλασάς τη νέα γυναικεία ομάδα Βόλεϊ του ΑΟΚ που θα δούμε τη σεζόν 2019-2020;

Απάντηση: Θα βασιστούμε σε κορίτσια που ήταν και πέρσι στην ομάδα ενώ έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ κατά 80%. Περιμένουμε να κάνουμε μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ.  Θεωρώ ότι ήδη έχουμε κάνει μια σημαντική προσθήκη στη θέση της πασαδόρου με την επιστροφή της Άννας Τσουκαλάς.  Κάνουμε κάποιες επαφές για τη θέση της διαγώνιας αλλά και για μια ακόμη θέση.  Στις άλλες θέσεις είμαστε πλήρεις.   Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι τηρουμένων των αναλογιών. Θα ήταν διαφορετικά αν αναλαμβάναμε πολύ  πιο  πριν. Γνωρίζουμε τα εμπόδια,  δεν φοβόμαστε, είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα και να προχωράμε.

Επίσης εκτός από την Τσουκαλά έχουν έρθει και δυο ακόμη κορίτσια από την Αλεξανδρούπολη. Είναι η Ντίτσα και η Μαρθοκαμπίτου από την Αλεξανδρούπολη. Είναι νέα κορίτσια που έχουν όρεξη να δουλέψουν.

Αυτό ήταν και το κλειδί για να τις εντάξουμε στο ρόστερ.

Κάθε χρονιά το στοίχημα για το δικό μας ρόστερ είναι να βάζουμε δικά μας παιδιά. Δεν μπορούμε βέβαια πολλά σε αριθμό, τουλάχιστον ένα με δυο κορίτσια και έτσι να χτίζουμε μια δική μας ομάδα.

Ερώτηση: Είναι και για σένα μια πρόκληση η Α2 και ο ΑΟΚ μετά την ομάδα του Αμυγδαλεώνα; 

Απάντηση: Η Α2 έχει εντελώς διαφορετικό επίπεδο αλλά για μένα δεν άγνωστη κατηγορία.

Στον Αμυγδαλεώνα ήταν ένα κεφάλαιο που μας βγήκε, ότι έγινε ήταν πολύ καλό.

Η Α2 έχει τις δικές της απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες. Γι` αυτό είμαστε εδώ, να καθίσουμε να δουλέψουμε και να κάνουμε πράξη αυτό που ονειρευόμαστε με τη διοικούσα.

Ερώτηση: Μπορούμε να μιλήσουμε για ένα συγκεκριμένο στόχο;

Απάντηση: Κοιτάξτε τα πράγματα είναι ρευστά στην κατηγορία. Στη Θεσσαλονίκη μαθαίνω ότι οι ομάδες δυσκολεύονται να βρουν αθλήτριες.  Είναι τα χρόνια δύσκολα. Η κατηγορία είναι  η  τρίτη σε τάξη του Ελληνικού Βόλεϊ. Περιμένουμε ίσως ένα πρωτάθλημα εκπλήξεων.  Εμάς μας ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς και όχι οι άλλοι. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά και όσο πιο γρήγορα να μείνουμε στην κατηγορία.  Στη συνέχεια θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για μια περισσότερο αξιοπρεπή πορεία.

Σίγουρα και σε μας δυσκολεύει να έρθει μια καλή αθλήτρια να παίξει σε μια επαρχιακή ομάδα.   Δεν είναι το μπάτζετ του ΑΟΚ που για την κατηγορία είναι πολύ καλό. Προτιμούν το κέντρο γιατί είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, μερικές καλές παίκτριες.

Ερώτηση: Μπορεί να γίνει ο ΑΟΚ και πάλι μια σπουδαία δύναμη στο επαρχιακό Βόλεϊ;

Απάντηση:  Κοιτάξτε αν βρεθεί ένας επενδυτής και «αγοράσουμε» 5 έτοιμες παίκτριες είναι δώρο άδωρο. Θα είναι μια φούσκα. Το έχουμε δει πάρα πολλές φορές αυτό το έργο. Για να επιστρέψει ο ΑΟΚ στις μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού γυναικείου Βόλεϊ, πρέπει να βρει δικά του παιδιά η αν όχι όλα τα παιδιά να έχουν τη θέληση και το όραμα.  Αν έχουμε μια τέτοια μαγιά με την τωρινή διοικούσα επιτροπή όλα μπορούν να γίνουν. Δε μπορούμε όμως  να μιλάμε υποθετικά. Για μένα είναι δεύτερη συζήτηση.  Δεν μιλάμε για πλάνο διετίας, μιλάμε για βαθύ πλάνο για το οποίο πρέπει να δούμε και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν.

Τίποτα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δουλέψουμε καλά, συστηματικά.

Ήταν καταλυτική η συνεισφορά του Ερασιτέχνη στο να έρθω στην ομάδα.  Εγώ δεν ήρθα εδώ για πλάκα, ούτε να περνάει η ώρα. Στις προηγούμενες ομάδες μου ήμουν πολλά χρόνια. Η στάση του Ερασιτέχνη, έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Ερώτηση: Σίγουρα θέλετε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Απάντηση: Αισιοδοξώ γι` αυτό. Η Καβάλα δείχνει ότι αγαπάει το Βόλεϊ.  Εδώ είμαι μια πενταετία.  Βλέπω ότι αυξάνεται ο κόσμος που παρακολουθεί το Βόλεϊ. Αυτό είναι συνάρτηση όμως. Αν η ομάδα έχει καλή πορεία, ο κόσμος θα έρθει. Στην προηγούμενη ομάδα μου πριν κάνουμε επιτυχίες ούτε ο πατέρας μου ερχόταν να με δει.

Είναι νόμος αυτό, ο κόσμος έρχεται όταν η ομάδα πάει καλά.

Διαβάστε επίσης