Πώς να επιλέξετε φωτιστικά εξωτερικού χώρου που να ταιριάζουν στον κήπο σας

 Πώς να επιλέξετε φωτιστικά εξωτερικού χώρου που να ταιριάζουν στον κήπο σας

Πώς να επιλέξετε φωτιστικά εξωτερικού χώρου που να ταιριάζουν στον κήπο σας

Τρεις είναι οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στην επιλογή του κατάλληλου φωτισμού για τον κήπο ή την αυλή σας: το αίσθημα ασφάλειας που δημιουργεί, τα χαρακτηριστικά του κήπου σας και η ενέργεια που καταλανώνετε. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για κάθε έναν από αυτούς τους παράγοντες, ώστε να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη σωστή επιλογή και να δώσετε στον κήπο σας τον φωτισμό που θα τον αναδείξει.

Η ασφάλεια του κήπου σας και οι σκοτεινές γωνίες

Κάθε σημείο του κήπου σας πρέπει να έχει το απαραίτητο φως, ώστε η διάσχισή του κατά τη διάρκεια της νύχτας να μην είναι δύσκολη ή επικίνδυνη υπόθεση. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό τοποθετήσετε λάμπες led σε όλες τις πόρτες εισόδου και εξόδου και κατά μήκος όλων των μονοπατιών του κήπου σας. Ακόμα, σε περίπτωση που ο κήπος σας διαθέτει σκαλοπάτια, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε στο κάθε ένα από αυτά φωτιστικά ή ευέλικτες ταινίες led, ικανές να προσαρμοστούν στο μέγεθος και στο είδος κάθε σκαλοπατιού.

Τα χαρακτηριστικά του κήπου σας

Για τον σχεδιασμό του φωτισμού του κήπου σας, πρέπει να αποφασίσετε εξ αρχής ποια χαρακτηριστικά ή σημεία του κήπου σας θα ήταν ωραίο να αναδειχτούν. Υπάρχει στον κήπο σας ένα εντυπωσιακό δέντρο ή ένας κισσός που θα θέλατε να φαίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας; Ένας διακριτικός φωτισμός θα καταφέρει να τονίσει αυτά τα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, τυχόν γλυπτά θα τονιστούν πολύ όμορφα με την προσθήκη φωτός.

Το νερό, επίσης, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για φωτισμό. Με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να «παίξετε» με τους χρωματισμούς του νερού και του φωτός και να δημιουργήσετε ένα μαγικό αποτέλεσμα.  Οι σύγχρονες αδιάβροχες λάμπες led αποτελούν έναν φανταστικό τρόπο να προσθέσετε χαρακτήρα και ομορφιά στην πισίνα σας ή σε κάποιο σιντριβάνι.

Η ενέργεια που καταναλώνετε

Αν σας αρέσει η ιδέα της επιπλέον προστασίας και ομορφιάς που προσφέρουν τα φωτιστικά κήπου, αλλά ανησυχείτε πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα εκτίναζε τον λογαριασμό του ρεύματός σας στα ύψη, είναι η ώρα να το ξανασκεφτείτε. Ο σημερινός φωτισμός εξωτερικών χώρων μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά οικονομικός, αν επενδύσετε σε λάμπες ledή ταινίες led. Με χρήση φωτιστικών led κατά την αναβάθμιση του κήπου σας, θα κάνετε σημαντική οικονομία, καθώς καταναλώνουν κατά μέσω όρο το 1/5 της ενέργειας των παραδοσιακών φωτιστικών κήπου. Οι λάμπες led ήταν στο παρελθόν πολύ πιο ακριβές, αλλά η έρευνα και ο ανταγωνισμός είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών. Επομένως, είναι ώρα να πραγματοποιήσετε μια σημαντική αλλαγή τοποθετώντας φωτιστικά led στον κήπο σας.

Διαβάστε επίσης