Δημήτρης Παπουτσής: «Το αποτέλεσμα δεν μας επιτρέπει να επιχαίρουμε»

 Δημήτρης Παπουτσής: «Το αποτέλεσμα δεν μας επιτρέπει να επιχαίρουμε»

Πρώτος υποψήφιος σε σταυρούς προτίμησης από το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας είναι ο Δημήτρης Παπουτσής. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στο καβαλιώτικο βουλευτικό ψηφοδέλτιο σταθερά από το 2009. Ήταν η χρονιά που είχε εκλεγεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Καβάλας με 17.811 σταυρούς προτίμησης.

Ο Δημήτρης Παπουτσής ήταν παρόντας στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και του 2015 με το ΠΑΣΟΚ, ενώ και αυτή τη φορά ήταν ένας από τους πρώτους υποψήφιους βουλευτές που ανακοινώθηκε από το ΚΙΝΑΛ στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Δημήτρης Παπουτσής ευχαρίστησε θερμά όσους πολίτες στήριξαν εκείνον και τους συνυποψηφίους του, όλους εκείνους που συμπαραστάθηκαν συγκινητικά και παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυνε ο κ. Παπουτσής στους πολίτες οι οποίοι για μία ακόμη φορά έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Ο Δημήτρης Παπουτσής έδωσε την μάχη του υπερασπιζόμενος την παράταξη του ΚΙΝΑΛ, από κοινού με τους ικανούς συνυποψηφίους του, στο πλαίσιο ενός συναρπαστικού και φιλότιμου προεκλογικού αγώνα. Πέρα όμως από την προσωπική του ικανοποίηση και αναφερόμενος στο συνολικό αποτέλεσμα, ο κ. Παπουτσής επεσήμανε: «Το αποτέλεσμα δεν μας επιτρέπει να επιχαίρουμε. Ούτε τοπικά, ούτε πανελλαδικά. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική θέση μας ως παράταξη, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής “γεωγραφίας”».

Στο ερώτημα εάν τίθεται ζήτημα ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, ο Δημήτρης Παπουτσής διευκρίνισε: «Είναι πρόωρο να αποφανθούμε ότι ανακύπτει θέμα ηγεσίας. Είναι ωστόσο βέβαιο ότι η ηγεσία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν και πάλι σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Τα δεδομένα θα πρέπει να τοποθετηθούν από την πρόεδρο σε νέα βάση. Φαίνεται ότι δεν δώσαμε όλη τη μάχη μας από την πρώτη γραμμή, δεν δώσαμε όλοι την ψυχούλα μας. Κάποιοι λιγοψυχούσαμε αναλόγως με την περίοδο και με το ποιος βρισκόταν στην ηγεσία. Ας ξανακοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη της ιστορίας, ατομικά και συλλογικά, εντοπίζοντας τα ορθά και τα λάθη. Επιπλέον, μας επηρέασε αρνητικά το θέμα Βενιζέλου όπως και όταν ανέκυψε».

Ο Δημήτρης Παπουτσής συνεχάρη το κόμμα που εκλέχθηκε στην εξουσία και μάλιστα με αυτοδυναμία και συμπλήρωσε: «Συγχαίρω τους τέσσερις νέους βουλευτές Καβάλας αλλά και τη Νέα Δημοκρατία για την πρωτιά της στις εθνικές εκλογές. Για το αν θα συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πω ότι ακόμη και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζεται στην ψευδή και απατηλή περιγραφή της ιστορίας και του αφηγήματος του. Περιμένω και προβλέπω ότι χωρίς να κάνει την απαραίτητη αυτοκριτική του, θα προσπαθήσει να διαβολίσει κι άλλο την παράταξή μας».

 

Διαβάστε επίσης