• 28 Μαρτίου 2024,

Σταθερή η σχέση του Δήμου Καβάλας με το ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.

 Σταθερή η σχέση του Δήμου Καβάλας με το ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας δόθηκε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου για να παρουσιαστεί η προβολή ντοκιμαντέρ από χθες 8 μέχρι τις 12 Ιουλίου, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Καβάλας-  του φεστιβάλ Φιλίππων – της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών – του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ. ΜΕ).

Δεν είναι η πρώτη φορά που ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος έρχονται και προβάλλονται στην Καβάλα. Η σχέση του Δήμου Καβάλας με την κ. Ειρήνη Σαρίογλου (γενική γραμματέας του ιδρύματος) είναι πολυετής επιβεβαιώνεται με τη συνεργασία που προαναφέραμε κάθε καλοκαίρι. Φέτος Μμλιστα η σχέση αυτή αναβαθμίζεται καθώς το Φεστιβάλ Φιλίππων επιλέγει να προβάλει στις εκδηλώσεις του ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών.

Η  δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα χαρακτήρισε την κυρία Σαριόγλου πραγματική φίλη της πόλης. Δήλωσε ότι το  ίδρυμα έχει στην Καβάλα πολλούς φίλους.

«Το βοηθάμε, ελπίζω ότι το ίδιο θα κάνει και η καινούργια διοίκηση» είπε η κ.Δήμητρα Τσανάκα.  Η  πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά ξεχώρισε για αύριο Τετάρτη την προβολή της τελευταίας παραγωγής του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών με τίτλο «Η Ανατολή έδυσε».

Είναι μια μία προβολή που αφορά ντοκιμαντέρ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική εκστρατεία. Κατά κάποιο τρόπο συνδέεται η Μικρασιατική εκστρατεία με το θέμα φέτος του Φεστιβάλ Φιλίππων που είναι η Οδύσσεια.

Η προβολή αυτής της ταινίας γίνεται 9:30 το βράδυ στο θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο. Θα προλογίσει η κυρία Ειρήνη Σαρίογλου. Ξεχωρίζει επίσης η προβολή στο Σουηδικό Σπίτι (απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στη Δεξαμενή) το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουλίου ενός ντοκιμαντέρ που στηρίζεται στο βιβλίο της Αγάπης Μολυβιάτη Βενέζη. Οι προβολές των υπολοίπων άρχισαν χθες στο Ζέφυρο.

 

Διαβάστε επίσης