• 5 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Ρουμελιώτης: «Μονόδρομος οι ομάδες να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στα τμήματα υποδομής»

 Δημήτρης Ρουμελιώτης: «Μονόδρομος οι ομάδες να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στα τμήματα υποδομής»

Την αποτίμηση της χρονιάς για τα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομής της ΕΠΣΚ αλλά και για την παρουσία των Μεικτών στο πρωτάθλημα έκανε στην Αθλητική Πρωινή ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής και  κ. Δημήτρης Ρουμελιώτης.

Ο Δημήτρης Ρουμελιώτης που  είναι και υπεύθυνος για τα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομής αλλά και στις Μεικτές της ΕΠΣΚ, τόνισε την ικανοποίηση του για την τέλεση των πρωταθλημάτων πριν τη διακοπή αλλά και την αγωνιστική εικόνα των ομάδων του Χάρη Παππά και Γιώργου Τίτη.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση:  Πόσο επηρέασε η πανδημία τα πρωταθλήματα υποδομής;

Απάντηση: Τα πρωταθλήματα βρισκόταν στη 2η φάση που ήταν  δυο όμιλοι των 8 ομάδων.

Παίξαμε δυο αγωνιστικές. Ήταν από τα πρώτα πρωταθλήματα που σταματήσανε. Πρωτοπορήσαμε σε αυτό γιατί τα σταματήσαμε πιο μπροστά από τα υπόλοιπα σε όλη την Ελλάδα.

Πήγαμε λίγο πιο μπροστά από τα γεγονότα. Πιστεύω ότι δώσαμε μεγάλη προσοχή κάτι που έπρεπε να γίνει μετά την περιπέτεια που ξέσπασε.

Ερώτηση: Θα γίνουν κάποια τουρνουά το καλοκαίρι;

Απάντηση: Δεν νομίζω. Ακόμη τα ιδιωτικά γήπεδα δεν τα δώσανε άδεια για άθληση. Με τόσο πολλά πρωτόκολλα είναι πολύ δύσκολα να γίνουν τουρνουά.

Ερώτηση: Μέχρι τη διακοπή πως είχανε πάει τα πρωταθλήματα;

Απάντηση: Πήγαιναν πάρα πολύ καλά. Βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες κατά κάποιο τρόπο και ολοκληρώθηκαν μέσα στα χρονικά περιθώρια που είχαμε βάλει σαν διοργανώτρια  αρχή.

Η πρώτη φάση πήγε πολύ καλά. Δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα στο θέμα των αναβολών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης όλες οι ομάδες έδειξαν μεγάλη σοβαρότητα στη διεξαγωγή και αυτό περνάει στα συν.

Ερώτηση: Συμμετείχαν πολλές ομάδες της ΕΠΣΚ;

Απάντηση: Ναι πολλές ομάδες.  Αυτό είναι πολύ ευχάριστο.

Η ουσία είναι να δώσουν οι ομάδες βάση στα τμήματα υποδομής. Οι ομάδες σε όλα τα χωριά πρέπει να μαζεύουν τα παιδιά στο γήπεδο και όχι να τα αφήνουν να φεύγουν δεξιά και αριστερά.  Είναι προπομπός για να έχουν και κάποια από αυτά τα παιδιά στις ανδρικές ομάδες, αύριο, μεθαύριο.

Ερώτηση: Πόσο μάλλον αφού θα ισχύσουν καινούρια οικονομικά δεδομένα.

Απάντηση: Αυτό είναι το κυριότερο. Στις συναντήσεις που κάνουμε σαν διοίκηση της ΕΠΣΚ και μιλάμε με τις ομάδες, το κυρίαρχο θέμα είναι το οικονομικό. Όλοι οι παράγοντες μιλάνε για το οικονομικό.

Πρέπει να κατέβουν τα μπάτζετ, πρέπει οι ομάδες που έχουν οργανωμένα τμήματα υποδομής πρέπει να το δουν πιο σοβαρά και να έχουν περισσότερους παίκτες στην ανδρική ομάδα. Πρέπει να ακολουθήσουν οι ομάδες που δεν έχουν τμήματα υποδομής και να ξεκινήσουν μια προσπάθεια έστω με λίγα παιδιά.

Όλες ξεκινάνε με λίγα παιδιά και στη συνέχεια αυξάνεται ο αριθμός.  Είναι μονόδρομος πλέον να δώσουν μεγαλύτερο βάρος όλες οι ομάδες στα τμήματα υποδομής.

Ερώτηση: Μάλλον θα έχετε για τη νέα σεζόν συζητήσεις με τα σωματεία και τους προπονητές, όσον αφορά και τα τμήματα υποδομής;  Θα υπάρχει κάτι καινούριο στη νέα περίοδο η είναι νωρίς για σκέψεις;

Απάντηση: Ακόμη δεν υπάρχει κάτι στον ορίζονται. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει με την πανδημία και τι θα ισχύσει. Είμαστε σε αναμονή.  Δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων. Από τη στιγμή που περιοριστούν τα μέτρα και εμείς θα κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες.

Σίγουρα είναι στην πρόθεση μας να συναντηθούμε με προπονητές και υπεύθυνους των τμημάτων υποδομής και δυο και τρεις φορές μέχρι τον Σεπτέμβριο  ανάλογα με τα μέτρα ασφαλείας.

Ερώτηση: Ποια είναι η άποψη του Δημήτρη Ρουμελιώτη για την αναδιάρθρωση των τοπικών κατηγοριών στα ανδρικά πρωταθλήματα;

Απάντηση:  Στις μέχρι τώρα συναντήσεις που είχαμε με τους ανθρώπους των τοπικών ομάδων, όλοι μας μιλάνε για το οικονομικό. Όλα ξεκινάνε από αυτό.

Ότι πιο ευέλικτο γίνει θεωρώ ότι θα είναι και το πιο αποτελεσματικό στο θέμα της αναδιάρθρωσης.

Ερώτηση:  Να μας πείτε και την άποψη σας για τη προσπάθεια των μεικτών τη σεζόν που πέρασε;

Απάντηση: Οι μεικτές πήγαν φέτος πάρα πολύ καλά. Είχαν δύο πολύ καλούς προπονητές, τον Χάρη Παππά και τον Γιώργο Τίττη.

Οι μεγάλοι μας αποκλείστηκαν σαν τρίτοι ενώ πέρασε η Δράμα σαν δεύτερη ενώ ακόμη δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε πως χάσαμε στην έδρα μας από τη Δράμα και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε η πρόκριση.

Οι μικροί μας τερμάτισαν στην πρώτη θέση, έχοντας σπουδαία παρουσία.    Πολύ καλές ομάδες με πολλές καλές μονάδες και οι δυο μεικτές μας. Οι μικροί πιστεύω ότι θα προχωρούσαν ακόμη περισσότερο. Σίγουρα τελείωσε άδοξα η χρονιά για αυτούς αλλά δεν μπορούσε φέτος να γίνει κάτι διαφορετικό. Προέχει η υγεία πάντοτε.

Ερώτηση: Θα κρατήσετε τους δυο προπονητές Χάρη Παππά και Γιώργο Τίττη και τη νέα χρονιά;

Απάντηση: Δεν έχουμε κάνει ακόμη συζητήσεις αλλά πρόθεση της διοίκησης είναι να συνεχιστεί η συνεργασία μας.  Θέλουμε να μείνουν αυτοί οι δυο προπονητές.   Η προσπάθεια τους ήταν ιδιαίτερα καλή.

Διαβάστε επίσης