• 25 Απριλίου 2024,

Τάσος Τσαπανίδης: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Κεραμωτής, δύσκολη η επόμενη χρονιά για όλες τις ομάδες»

 Τάσος Τσαπανίδης: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Κεραμωτής, δύσκολη η επόμενη χρονιά για όλες τις ομάδες»

Μεγάλη συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή και στον Τάσο Πατσίδη, παραχώρησε ο Τάσος Τσαπανίδης που φέτος από ένα σημείο και μετά ήταν προπονητής στην Κεραμωτή, η οποία κατάφερε να παραμείνει στην Α` κατηγορία. 

Ο Τάσος Τσαπανίδης αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Θέλουμε την αποτίμηση της χρονιάς για την ομάδα της Κεραμωτής;

Απάντηση: Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Κεραμωτής για τη συνεργασία. Είχα πάει στις αρχές του Οκτώβρη σε μια δύσκολη στιγμή για το σύλλογο, γιατί είχαν ξεκινήσει με άλλες βλέψεις.

Κάτι πήγε στραβά. Νομίζω ότι ήταν θέμα ψυχολογικό. Οι παίκτες οι έμπειροι ήταν καλοί χαρακτήρες αλλά και είχαν αξία σαν ποδοσφαιριστές. Βρήκαμε το ρυθμό μας, ειδικά μετά την πρώτη νίκη που κάναμε μέσα στα Λιμενάρια.  Πήγαν όλα καλά μέχρι που διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω του κορωνοϊού.

Ερώτηση: Δεν υπήρχε κίνδυνος για την Κεραμωτή αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα;

Απάντηση: Όχι, ήμασταν πολύ κοντά στο θέμα της σωτηρίας.

Σε μεγάλο βαθμό είχαμε εξασφαλίσει την παραμονή μας.

Ερώτηση: Συνάντησε δυσκολίες ο Τάσος Τσαπανίδης, ακόμη βρέθηκε με 11-12 παίκτες απέναντι στον Βύρωνα όπου έφτασε σε μια μεγάλη νίκη η ομάδα της Κεραμωτής.

Απάντηση: Σίγουρα είχαμε δυσκολίες. Όταν πρωτοπήγα ήταν 7-8 άτομα στη διοίκηση. Στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλον αποχωρούσαν. Έμεινε ο πρόεδρος με δυο- τρεις ακόμη. Στο παιχνίδι με τον Βύρωνα είχαμε πολύ μεγάλη τύχη και το κερδίσαμε. Βέβαια χάσαμε και παιχνίδια από καθαρά θέμα τύχης. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Νομίζω όμως ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η επόμενη χρονιά.

Ερώτηση: Εννοείς με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν λόγω της πανδημίας.

Απάντηση: Σίγουρα. Εκεί στην Κεραμωτή οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματίες και έχουν κλείσει τα καταστήματα τους, όλο αυτό τον καιρό.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε πρόβλημα. Μιλάω για τις συμφωνίες που είχανε γίνει με τους ποδοσφαιριστές και προς τρίτους.

Δεν μπορείς να περιμένεις από έναν άνθρωπο που έχει καταστραφεί από την πανδημία πολλά πράγματα και να πηγαίνεις να ζητάς  τα χρήματα σου. Το υπόλοιπο δηλαδή της συμφωνίας που έχεις κάνει.

Ερώτηση: Αυτό θα γίνει στις περισσότερες ομάδες.

Απάντηση: Σίγουρα. Αυτό που βλέπω και συζητάω με άλλους, είναι  ότι κανείς δεν ξέρει πως θα πορευθεί το  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την επόμενη σεζόν. Καλό είναι και νομίζω ότι αυτό πράττουν οι υπεύθυνοι είναι το οικονομικό θέμα για τα σωματεία.

Ερώτηση: Έχεις πάρει την απόφαση; Θα μείνεις στον πάγκο της Κεραμωτής;

Απάντηση: Πάντα ηθικά περιμένω τους ανθρώπους που συνεργάζομαι, να μιλήσω πρώτα με αυτούς. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολη η επόμενη σεζόν για την Κεραμωτή αν δε βρεθούν και άλλα άτομα να στηρίξουνε την ομάδα. Εγώ σαν Τάσος Τσαπανίδης δεν το κρύβω είμαι ανοιχτός να συζητήσω και με άλλες ομάδες. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα κοιτάξει την επόμενη μέρα.

Ερώτηση: Δυσκολεύει οπότε η παραμονή σου στον πάγκο της Κεραμωτής;

Απάντηση: Σίγουρα. Εγώ μιλάω καθημερινά με τους ανθρώπους και αυτή τη στιγμή υπάρχει δυσκολία. Αν δεν βρεθούν περισσότερα άτομα να στηρίξουνε το σύλλογο, δεν θα μπορέσουν τα δυο- τρια άτομα που είναι να βγάλουν την επόμενη σεζόν. Δεν υπάρχει επίσης υλικό που να έρθει στην ομάδα από την Ακαδημία.

Οι περισσότεροι παίκτες είναι από την περιοχή της Ξάνθης, πληρώνονται, έχοντας κάποια έξοδα.

Αυτό σημαίνει ότι το μπάτζετ θα μειωθεί πάρα πολύ.

Ερώτηση: Θεωρείς ότι δίκαια ο Μ. Α Ορφανίου αναδείχθηκε πρωταθλητής;

Απάντηση: Έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, φάνηκε ότι κρίθηκαν τα πάντα στο ματς του Βύρωνα με το Ορφάνι στο Βερούλειο.  Ήταν οι δυο ομάδες που μαζί με τον Ορφέα πρωταγωνιστούσαν. Ήταν ομάδες με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Ήταν τρεις ομάδες που για μένα ήταν ισάξιες αλλά τα μεταξύ τους κρίσιμα παιχνίδια τα κέρδισε το Ορφάνι. Εκεί κρίθηκαν όλα.

Ερώτηση: Δεν περίμεναν πολλοί να έχει αυτή τη δυναμική το Ορφάνι.

Απάντηση: Ίσως. Θεωρώ ότι όλοι τους εκεί το διασκέδαζαν έτσι όπως συζητούσα και μαζί τους. Στο τέλος τους βγήκε η άνοδος στην επόμενη κατηγορία. Δεν είναι κάτι όπως ο Βύρωνας που προσπαθεί εδώ και δυο χρόνια αλλά και Ορφέας που είναι πάντα με την πλάτη στον τοίχο ότι πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό.

Αυτοί ανεβήκανε φέτος στην Α` κατηγορία, πήγαν να κάνουν ότι καλύτερο και τους βγήκε ο πρωταθλητισμός και η άνοδος.

Ερώτηση: Είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης στην Α` κατηγορία ο Τάσος Τσαπανίδης; Να γίνει με δυο ομίλους;

Απάντηση: Η άποψη μου είναι ότι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουν οι υπεύθυνοι είναι το οικονομικό. Απ` ότι βλέπω το κάνουνε. Δεν μας πειράζει να γίνουν και δυο όμιλοι.

Για μένα δεν είναι καλό να χωριστεί η Α` κατηγορία αλλά αν βάλουμε βάση το οικονομικό που θα προκύψει και θα υπάρχει μεγάλο χάσμα των ομάδων πάνω σε αυτό το κομμάτι, νομίζω ότι οι δυο όμιλοι θα είναι καλύτερα για να λιγοστέψουμε τις αποστάσεις και τα έξοδα. Δεν μπορεί να πηγαίνει η Δόξα Θεολόγου στον Πλατανότοπο και αντίστροφα.

Τα έξοδα σίγουρα θα μειωθούν αν γίνουν δυο όμιλοι. Ειδικά αυτή τη χρονιά πιστεύω ότι έτσι πρέπει να γίνει και μετά βλέπουμε.

Ερώτηση: Λένε πολλοί ότι θα πέσει το αγωνιστικό επίπεδο;

Απάντηση: Ναι θα πέσει το επίπεδο αλλά εδώ έχουμε ένα μεγάλο ζήτημα που είναι το οικονομικό. Πρώτα πρέπει να δούμε το οικονομικό.

Αν δεν μπούνε και άλλοι παράγοντες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτοί οι λίγοι που ασχολούνται θα κουραστούνε και θα φύγουν. Μακροπρόθεσμα θα έχουμε πρόβλημα με τους παράγοντες.

Ερώτηση: Η προηγούμενη σου ομάδα η Αναγέννηση Λιμεναρίων και φέτος είχε μια καλή πορεία.

Απάντηση: Η Αναγέννηση είχε μια πολύ καλή ομάδα. Έκανε κάποιες προσθήκες καλών ποδοσφαιριστών ενώ έχει μια Ακαδημία που βγάζει πάντα παιδιά. Αυτό είναι το ευχάριστο. Νομίζω ότι και στα επόμενα χρόνια όσο λειτουργούν ομαδικά θα είναι και τα επόμενα χρόνια  μια υπολογίσιμη ομάδα στην Α` κατηγορία.

Ερώτηση: Το φετινό πρωτάθλημα θεωρείς ότι πριν τη διακοπή ήταν το καλύτερο των τελευταίων ετών με πολλές ομάδες να έχουν καλά σύνολο και καλούς παίκτες;

Απάντηση: Νομίζω ότι το πρωτάθλημα ήταν αρκετά καλό, αν αναλογιστούμε ότι και το γεγονός της παρουσίας τεσσάρων ομάδων μας στην Γ` Εθνική.

Η εικόνα του ήταν αρκετά καλή. Απλά μερικές ομάδες είχαν μεγαλύτερο μπάτζετ και αυτό φάνηκε γρήγορα και κάποιες άλλες που παλέψανε να σωθούν γρήγορα και νομίζω ότι τα καταφέρανε με μικρότερο μπάτζετ.

Διαβάστε επίσης