• 19 Απριλίου 2024,

Δημοπράτηση 22 Ιούνη έργου της Εγνατίας Οδού στην πεσμένη γέφυρα

 Δημοπράτηση 22 Ιούνη έργου της Εγνατίας Οδού στην πεσμένη γέφυρα

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου θα δημοπρατηθεί το πρώτο έργο της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την εκκρεμότητα στην πεσμένη γέφυρα.

Πρόκειται για το έργο που αρχικά ορίστηκε να δημοπρατηθεί τον Μάη (ειδικότερα 6 Μάη) αλλά η διαδικασία ανακλήθηκε ώστε να επανέλθει ελαφρώς διαφορετική. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες, το έργο στη νέα του μορφή προβλέπει εκπόνηση οριστικών μελετών και όχι προμελετών.

Με την ολοκλήρωση του θα προκύπτει συγκεκριμένα το τι θα γίνει στο σημείο της γέφυρας, μέρος της οποίας έχει καταρρεύσει από τον Νοέμβρη του 2018. Η επιδιόρθωση της ζημιάς, σε εφαρμογή των μελετών που θα εκπονηθούν, θα είναι αντικείμενο δεύτερου και μάλλον τελευταίου έργο στην ίδια περιοχή.

Από την Εγνατία οδό ΑΕ έγινε γνωστό χθες ότι το έργο που θα δημοπρατηθεί στις 22 Ιουνίου έχει νέο τίτλο:

«Μελέτη, Αξιολόγηση και Αποτίμηση της δομικής και λειτουργικής επάρκειας της υφιστάμενης Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας και εκπόνηση των λοιπών συνοδών μελετών τοπογραφίας, γεωτεχνικών και οριστικών μελετών οδοποιίας, υδραυλικών, Η/Μ και Μελέτης Σήμανσης και Ασφάλισης του Έργου “Μελέτη Αποκατάστασης Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας Οδού Νυρεμβέργης”. Εκτιμώμενη συνολική αξία: 192.762,90 Ευρώ. Διάρκεια της σύμβασης: έξι (6) μήνες. Προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής: Ημερομηνία: 22.06.2020, Τοπική ώρα: 16:00.

Η Εγνατία Οδός ΑΕ δέχθηκε κριτική για την νέα καθυστέρηση που δημιούργησε η αλλαγή περιγραφής αντικειμένου του πρώτου έργου, υπήρξε ακόμη και ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε πρόσφατα ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Η ερώτηση που απευθύνεται στον αρμόδιο Υπουργού Υποδομών, δεν έχει ακόμη απαντηθεί.

Διαβάστε επίσης