• 1 Οκτωβρίου 2023,

Δήμος Καβάλας: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση «Χρυσές Γυναίκες» στη Μεγάλη Λέσχη (φωτογραφίες)

 Δήμος Καβάλας: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση «Χρυσές Γυναίκες» στη Μεγάλη Λέσχη (φωτογραφίες)

Στην κατάμεστη αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαρτίου, ο Δήμος Καβάλας, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε ειδική εκδήλωση, βράβευσαν 13 «Χρυσές Γυναίκες», οι οποίες διακρίθηκαν στον αθλητισμό και στον στίβο της ζωής.

Για τους αγώνες των γυναικών, τις τιμώμενες και τις προσπάθειες του Δήμου στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης κακοποιημένων γυναικών μίλησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου, Μαρία Στεργίδου, και η Καβαλιώτισσα συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη.

Με μία ιδιαίτερη πλακέτα, ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα συμβολικό δώρο του Δήμου, καταχειροκροτούμενες, βραβεύτηκαν οι παρακάτω:

 • Η Ξανθίππη Σαμέρκα, για την ιδιαίτερη η προσφορά της εκλιπούσας στο κοινωνικό σύνολο της Καβάλας (το βραβείο παρέλαβαν συγκινημένα τα παιδιά της)
 • Η Μαρίνα Φιλιππίδου για την ιδιαίτερη η προσφορά της στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας
 • Η Πέννη Μαμμαλιά, για την κοινωνική προσφορά της ως γενική γραμματέας του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας
 • Η Μαριάννα Λαζάρου, που, αν και εργαζόμενη μητέρα 6 παιδιών, κατάφερε να περάσει στα 50 της χρόνια στην Ιατρική Σχολή και να παρακολουθεί τα μαθήματά της με απόλυτη επιτυχία
 • Η συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη

Για τις σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις τους οι αθλήτριες:

 • ️Η Κατερίνα Βόγγολη (δισκοβολία)
 • ️Η Αλεξάνδρα Δήμογλου (παραολυμπιονίκης αγώνων δρόμων ταχύτητας και άλματος εις μήκος)
 • ️Η Κατερίνα Θάνου (αθλήτρια σε αγώνες δρόμων ταχύτητας)
 • ️Η Ανθή Καραγιάννη (παραολυμπιονίκης αγώνων δρόμων ταχύτητας και άλματος εις μήκος)
 • Η Βούλα Παπαχρήστου (άλμα εις τριπλούν)
 • Η Ελένη Τσεντεμεϊδου (σφαιροβολία)
 • Η Σταυρούλα Τσολακίδου (σκακίστρια, το βραβείο παρέλαβε η μητέρα της, λόγω υποχρεώσεών της στην Αμερική)
 • Και η Κατερίνα Δράκου, προπονήτρια πολλών αθλητών που έχουν διακριθεί παγκοσμίως.

Τα βραβεία έδωσαν ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος, Κυριάκος Σταυρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Αρχέλαος Γρανάς, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Σωκράτης Μποζούδης, και εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών της εκδήλωσης.

Ομιλίες

Στον χαιρετισμό τους, ο κ. Μουριάδης, αφού αναφέρθηκε στους αγώνες των γυναικών κατά των διακρίσεων, τόνισε ότι «βραβεύουμε γυναίκες που κατάφεραν να διακριθούν στον αθλητισμό και να μας κάνουν περήφανους με τις επιδόσεις τους, που είναι αποτέλεσμα των υπερπροσπαθειών τους», επισημαίνοντας ότι «και στον Αθλητισμό, πολλές φορές οι γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς απέναντί τους.

Συμπεριφορές που ή τις κάνουν πιο δυνατές και συνεχίζουν ή προκαλούν ανυπέρβλητα εμπόδια στη ζωή και στην καριέρα τους». Επίσης, είπε, «βραβεύουμε και γυναίκες που είναι φωτεινά παραδείγματα για όλους μας για τους σκληρούς αγώνες που έδωσαν και δίνουν στον στίβο της ζωής και για την κοινωνική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν».

Η κα Στεργίδου μίλησε για το υποστηρικτικό έργο του Δήμου Καβάλας, ο οποίος, «από το 2013 διαθέτει μια δομή-καταφύγιο για τις γυναίκες, το Συμβουλευτικό Κέντρο, που παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ενήλικες γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και κοινωνικών διακρίσεων. Μέχρι Στα δέκα χρόνια λειτουργίας της, έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 1.200 γυναίκες.

Ο Δήμος μας στηρίζει ενεργά την απρόσκοπτη λειτουργία της δομής κάθε μέρα, δίνοντας, παράλληλα, το βήμα σε εμάς, τα επιστημονικά του στελέχη σε όμορφες πρωτοβουλίες».

Η κα Ζουμπουλάκη υπενθύμισε τους αγώνες της Καλλιρρόης Παρρέν για τα δικαιώματα των γυναικών στην κοινωνία, την πολιτική και την εργασία, ενώ έφερε παραδείγματα αντιμετώπισής της στο παρελθόν από το ανδρικό κατεστημένο στην αρχή της σταδιοδρομίας της ως δημοσιογράφος και, ιδίως, ως σκηνοθέτρια, που της έλεγαν πως «αν δεν ξέρεις να φτιάχνεις γιουβέτσι, δεν γίνεσαι (γυναίκα) σκηνοθέτης»!

Σε όσες γυναίκες παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δόθηκε από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Χορηγοί

 1. Έπιπλα Dromeas – Χάρης Σεϊτανίδης
 2. Α. Κατσαμακίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.
 3. ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ AUTO KAVALA
 4. ΚΤΗΜΑ “ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ”
 5. Ταβέρνα “Στο κουτούκι του Σαρρή”
 6. Kalliston – Wellness day spa – Marialena Lavantsiotou
 7. COPYHELP OFFICE TECH STORE
 8. Hondos Center – ΚΑΒΑΛΑ
 9. HORIZON – Γιώργος Μπουμπούνας
 10. Pasta Bar – Μαρία Χατζηφραντζη
 11. Πάνθηρες
 12. Λευκοσιδηρουργία Καβάλας

Την επιμέλεια της εκδήλωσης και την παρουσίαση έκαναν η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ανθή Χατζηφραντζή, και ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας, Παύλος Χαβιαρόπουλος.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης