• 19 Απριλίου 2024,

Οι «Παραμυθάδες» με τους «Μουζικάντες» στο 1ο νηπιαγωγείο του Αμυγδαλεώνα (φωτογραφίες)

 Οι «Παραμυθάδες» με τους «Μουζικάντες» στο 1ο νηπιαγωγείο του Αμυγδαλεώνα (φωτογραφίες)

Η Ομάδα Μελέτης Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», προσκεκλημένοι από το 1ο Νηπιαγωγείο Αμυγδαλεώνα, βρεθήκαμε στη αίθουσα του σχολείου τους την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, όπου μας υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά, οι μικροί μας φίλοι, μαζί με τις δασκάλες τους.

Όμως δεν ήμασταν μόνοι! Μαζί μας είχαν έρθει και τέσσερις μεγάλοι μουζικάντες, από το βασίλειο των ζώων, ξακουστοί σε όλο τον κόσμο. Γύριζαν από τόπο σε τόπο, τραγουδούσαν και εξιστορούσαν τις μεγάλες περιπέτειες που έζησαν, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, μέχρι να γίνουν μεγάλοι και τρανοί.

Έτσι έφθασαν και σε μας! Με χαρά λοιπόν χαρετήσαμε όλοι τα παιδιά, τα οποία δεν σταματούσαν να γελούν και να χειροκροτούν! Κατόπιν οι τέσσερις μουζικάντες πήραν την θέση τους στην κεντρική σκηνή της αίθουσας.

Πρώτος και καλύτερος ο γάιδαρος. Δεύτερος ο σκύλος κάπως σκεπτικός. Μετά από λίγο η γάτα φοβισμένη και τελευταίος ο κόκορας κουνώντας το κόκκινο λειρί του. Υποκλίθηκαν στα παιδιά και ξεκίνησαν την ιστορία τους. Είπαν… είπαν… και τι δεν είπαν…

Τα παιδάκια άκουγαν με μεγάλο ενδιαφέρον, η χαρά τους ήταν έκδηλη στα προσωπάκια τους και τα χειροκροτήματα τους δεν είχαν τελειωμό. Κατόπιν όλα μαζί χρωμάτισαν τα σκίτσα των τεσσάρων μουζικάντιδων και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Οι μικροί μας φίλοι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που ζήτησαν από τους μουζικάντες να ξανά συναντηθούν και κάπως έτσι κλείστηκε η συμφωνία για το εγγύς μέλλον! Ευχαριστούμε θερμά τις νηπιαγωγούς του 1ου Νηπιαγωγείου Αμυγδαλεώνα για την πρόσκληση και για τον χρόνο που μας διέθεσαν.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι Παραμυθάδες: Ερασμία Βογιατζηδάκη, Ελισάβετ Κεσικιάδου, Μαρία Μπουγά, Παμίνος Ρακιτζής, Αδελαΐς Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου και Αρετή Τσιφλίδου.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης