Δήμος Καβάλας : Ξεκινάνε έλεγχοι προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων

 Δήμος Καβάλας : Ξεκινάνε έλεγχοι προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι στα πλαίσια του περιορισμού του φαινομένου ύπαρξης  αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους δρόμους του Δήμου, προτίθεται να εντατικοποιήσει στο άμεσο μέλλον τους ελέγχους στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς με τη συνδρομή στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας ως όργανο βεβαίωσης παραβάσεων σε περιπτώσεις μη τήρησης των κανόνων προστασίας των ζώων, προβλέπεται δυνάμει του Ν. 4039/2012 (άρθρο 21) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά την ισχύ του Ν.4235/2014 καθώς και του Ν. 4483/2017, άρθρο 54 περί «τροποποίησης διαδικασίας επιβολής και είσπραξης προστίμων του άρθρου 21 του Ν. 4039/2012».

Κατόπιν των ανωτέρω, και προκειμένου αφενός να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία και αφετέρου να περιοριστούν τα φαινόμενα εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς να συνεργάζονται σε περίπτωση ελέγχου με τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνομικούς και να τηρούν τους κανόνες ευζωίας των ζώων συντροφιάς, δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας, προς όφελος τόσο των δεσποζόμενων, όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Δελτίο τύπου

 

Διαβάστε επίσης