Δημοτικές παρεμβάσεις σε 21 σχολικά κτήρια του Δήμου Καβάλας

 Δημοτικές παρεμβάσεις σε 21 σχολικά κτήρια του Δήμου Καβάλας

Συνεδρίασε χθες για 28η φορά από την αρχή του έτους η οικονομική επιτροπή του δήμου Καβάλας, χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της αντιπολίτευσης και με την απαρτία να εξασφαλίζεται ύστερα από δυσκολία. Επτά ήταν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και πέντε τα έκτακτα θέματα που συζητήθηκαν. Δύο θέματα ξεχώρισαν που παραπέμπουν σε δημοτικά έργα.

Εγκρίθηκε το πρακτικό για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών σχετικά με την προμήθεια επίπλων στο κτήριο της Μεγάλης Λέσχης. Πρόκειται για το επόμενο έργο αφού τον Οκτώβριο ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κτηρίου. Το έργο της προμήθειας επίπλων έχει προϋπολογισμό εξήντα χιλιάδες ευρώ και δημοπρατείται με καθυστέρηση λόγω εμπλοκών στην προηγούμενη διαδικασία, νωρίτερα το 2018. Προσφορές κατέθεσαν πέντε εταιρείες. Οι τέσσερις απορρίφθηκαν κι ένας κρίθηκε ως ανάδοχος. Πρόκειται για τον ίδιο εμπορικό εκπρόσωπο που προμηθεύει με έπιπλα τη δημοτική καπναποθήκη.

Χθες εγκρίθηκε η διακήρυξη για ένα σημαντικό δημοτικό έργο που θα αρχίσει φέτος το φθινόπωρο. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Αφορά στην επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων και αυλών σχολείων του δήμου Καβάλας. Το έργο έχει προϋπολογισμό εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και από ίδιους πόρους του δήμου Καβάλας. Στηρίζεται σε εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας και στις αυτοψίες που διενέργησε σε διάφορες σχολικές μονάδες του δήμου. Μικρής κλίμακας μεν αλλά απαραίτητες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα εκτελεστούν σε 21 σχολικά κτήρια.

Ειδικότερα, σε τρία νηπιαγωγεία, το 22ο, 25ο και το νηπιαγωγείο Ζυγού. Σε ένδεκα δημοτικά σχολεία και σε επτά γυμνάσια, λύκεια. Η προθεσμία που έχει ο ανάδοχος για την ολοκλήρωση του έργου είναι 18 μήνες κι άρα το έργο θα αποπερατωθεί το καλοκαίρι του 2019.

Διαβάστε επίσης