• 8 Μαΐου 2024,

Έκλεισαν για τον Αύγουστο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

 Έκλεισαν για τον Αύγουστο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Σταμάτησαν τη λειτουργία τους για το μήνα Αύγουστο, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Καβάλας. Πρόκειται για την περίοδο των θερινών διακοπών που επωφελείται το προσωπικό της δημοτικής δομής. Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν και πάλι την πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη.

Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες των δημοτικών παιδικών σταθμών συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, δεχόμενες τα βάουτσερ που πιστοποιούν τη συμμετοχή παιδιών στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα γνωρίζουν επακριβώς τον αριθμό των παιδιών που πρόκειται να φιλοξενήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη προς τα τέλη του μήνα. Είναι πολύ πιθανό οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΕΣΠΑ να αυξηθούν καθώς κάποιες αιτήσεις συνήθως γίνονται δεκτές το μήνα Οκτώβριο.

Καλό είναι το κλίμα μεταξύ των εργαζόμενων και των παραγόντων στους παιδικούς σταθμούς. Επικρατεί αισιοδοξία ότι παρά τη σημαντική αλλαγή, λόγω της διετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα δημόσια νηπιαγωγεία, η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμό θα παραμείνει σωστή όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Το ραντεβού δίνεται για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης