• 18 Μαΐου 2024,

Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο: Διανομή σήμερα και τη Μ. Εβδομάδα

 Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο: Διανομή σήμερα και τη Μ. Εβδομάδα

Την πρώτη διανομή τροφίμων του 2020 σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου Καβάλας πραγματοποιεί από το πρωί σήμερα, σε δύο σημεία, το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο.

Η διανομή θα γίνει στο σύνηθες σημείο στις αποθήκες του Δήμου στο στρατόπεδο Κωτσάλου και σε δεύτερο σημείο που βρίσκεται στις Κρηνίδες.

Πληροφορίες για τη σημερινή αλλά και την επόμενη διαδικασία και διανομή που θα γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα, λάβαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λεωνίδα Παππά.

Από αυτές προκύπτει ότι: Σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα παραλάβουν τα τρόφιμα 130 οικογένειες δικαιούχοι στην Καβάλα, 49 στην περιοχή των Κρηνίδων (Δ.Ε. Φιλίππων). Αυτή τη φορά η διανομή περιλαμβάνει μακράς διάρκειας προϊόντα σε μεγάλη ποσότητα. Δεν περιλαμβάνει νωπά προϊόντα τροφίμων τα οποία θα μοιραστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα επιδιωχθεί να μοιραστούν κρέας αλλά και νωπά λαχανικά. Τα νωπά λαχανικά θα προέρχονται από δωρεές ιδιωτών επαγγελματιών της περιοχής. Σε γενικές γραμμές το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο προσπαθεί να επωφεληθεί περισσότερο δωρεών και χορηγιών από ιδιώτες. Στους οποίους απευθύνθηκε και θα απευθυνθεί στο μέλλον πιο οργανωμένα. Η διαπαραταξιακή επιτροπή που λειτουργεί το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο θέλει οι διανομές τροφίμων να γίνονται πιο τακτικά.

Πέντε με έξι φορές το χρόνο. Μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα και επειδή ως τώρα οι δικαιούχοι είναι λίγοι, θα επιδιωχθεί να διευρυνθεί ο κατάλογος αυτών. Η προσπάθεια που θα καταβληθεί θα γίνει με ποικίλους τρόπους, είτε με νέα πρόσκληση σε όσους έχουν τις υφιστάμενες προϋποθέσεις είτε με αλλαγή προϋποθέσεων που ισχύουν σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης