Δημοτικό συμβούλιο με συζήτηση για τη γέφυρα

 Δημοτικό συμβούλιο με συζήτηση για τη γέφυρα

Συνεδριάζει αύριο το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας με πολλά, συγκεκριμένα 46, θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ωστόσο τα περισσότερα δεν έχουν μεγάλη σημασία. Πρόκειται για θέματα που έχουν απασχολήσει ήδη την οικονομική επιτροπή, θέματα γνωστά γύρω από τα οποία δεν υπάρχουν ειδήσεις. Για παράδειγμα θα επανέλθει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Επειδή θα επανέλθει με τα δεδομένα που ίσχυαν φαίνεται ότι θα υπερψηφιστεί και από μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης.

Το 11ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά στην κατάρρευση της γέφυρας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα θίξουν πριν από την ημερήσια διάταξη οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Επειδή σήμερα απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες, δεν αποκλείεται όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, να παραστούν στη συνεδρίαση εκπρόσωποί τους ώστε να θέσουν υπόψη των δημοτικών συμβούλων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η συνεδρίαση, σε γενικές γραμμές έχει ενδιαφέρον, διότι είναι η πρώτη μετά την κατάρρευση της γέφυρας. Θα εγκριθεί το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου Καβάλας με το Επιμελητήριο στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου». Η κοινή πρόταση των δύο φορέων θα κριθεί στο αρμόδιο υπουργείο έως τον Μάρτιο του 2019.

Ο δήμος Καβάλας αποδέχεται ποσό διακοσίων χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο εσωτερικών για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Η χρηματοδότηση αφορά στην προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού. Εντάσσεται προς υλοποίηση ένα ακόμη έργο του προγράμματος ΒΑΑ, με θέμα την κατάρτιση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων συμπεριλαμβανομένων των ΑμΕΑ, με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ.

Τέλος, θα συζητηθεί και όπως όλα δείχνουν θα εγκριθεί, απόφαση του νομικού προσώπου της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης που τροποποιεί τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης