Διονύσης Μουτάκης: «Δίκαιο το αποτέλεσμα με Δόξα, δε χάνουν προπόνηση οι παίκτες μας» 

 Διονύσης Μουτάκης: «Δίκαιο το αποτέλεσμα με Δόξα, δε χάνουν προπόνηση οι παίκτες μας» 

Για τη νίκη της ομάδας του επί της Δόξας Αμυγδαλεώνα αλλά και για τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α` κατηγορίας, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή ο προπονητής του Κεραυνού Ελευθερών Διονύσης Μουτάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο Κυριακάτικο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον Ορφέα Ελευθερούπολης.

Αναλυτικά  η συνέντευξη.

Ερ: Η νίκη απέναντι στη Δόξα Αμυγδαλεώνα ήταν μία νίκη ψυχολογίας και παράλληλα ήρθε με δίκαιο τρόπο;

Απ: Ναι ήταν και μία νίκη ψυχολογίας. Εμείς προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να πηγαίνουμε με βάση το πλάνο μας. Τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ και προσπαθούν. Περισσότερο μας ενδιαφέρει η εμφάνιση ως ομάδα. Είχαμε μία καλή εμφάνιση και ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Ήταν ένα καθαρό σκορ.

Ερ: Στις πρώτες αγωνιστικές φαίνεται ότι ο Κεραυνός Ελευθερών αξιοποιεί την έδρα του έχοντας δύο στα δύο. Τι έχεις να πεις για αυτό;

Απ: Ναι αν και είναι αρκετά νωρίς ακόμα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς είναι να μπορέσουμε να έχουμε ένα  καλό πρόσωπο, το οποίο να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος και γιατί όχι να έχουμε και καλά αποτελέσματα.

Ερ: Πολλοί περίμεναν ένα πιο αμφίρροπο παιχνίδι κόντρα στη Δόξα Αμυγδαλεώνα. Τι έχεις να πεις πάνω σε αυτό;

Απ: Έχω να πω πως γενικότερα ο κόσμος μερικές φορές θεωρεί και κρίνει λανθασμένα από την εικόνα των ομάδων στα φιλικά και στα κύπελλα. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως δεν ξέρω που μπορεί να φτάσουμε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος με τόσα πολλά παιχνίδια αλλά η ομάδα των Ελευθερών έχει ως μεγαλύτερο δόγμα την προπόνηση, δηλαδή οι παίκτες μας δε χάνουν προπόνηση. Άρα, σίγουρα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα γινόμαστε καλύτεροι χωρίς να ξέρουμε που θα φτάσουμε. Αλλά θεωρώ ότι είναι λάθος να κρίνουμε από τα φιλικά και τα κύπελλα επειδή είναι πολύ νωρίς.

Ερ: Αν θέλουμε να κάνουμε μία γενική αποτίμηση για το πρωτάθλημα μέχρι τώρα, τι μπορούμε να πούμε;

Απ: Για το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμα, ασφαλώς είναι πολύ λίγα τα παιχνίδια μέχρι τώρα και είναι νωρίς, ο Βύρων δεν έχει παίξει όλα τα παιχνίδια. Κάποιες ομάδες ενδεχομένως να μην έχουν πάρει τους βαθμούς που θα έπρεπε να πάρουν. Δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα για το πρωτάθλημα, αν περάσει ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον δέκα αγωνιστικών, θα μπορούσαν να βγουν κάποια συμπεράσματα. Όμως, για τον Κεραυνό Ελευθερών μπορώ να πω πως τα αποτελέσματα που έχει πάρει στα τρία πρώτα παιχνίδια είναι δίκαια. Οι εμφανίσεις που κάναμε αντιπροσωπεύουν τους βαθμούς που πήραμε, δηλαδή στον Πρίνο δίκαια χάσαμε και στα άλλα δύο παιχνίδια θεωρώ πως ήμασταν καλοί και τα κερδίσαμε.

Ερ: Βασικός στόχος για τον Κεραυνό είναι η παραμονή;

Απ: Χαίρομαι για αυτήν την ερώτηση επειδή θεωρώ πως αυτό είναι πολύ σημαντικό να το αναφέρουμε διότι έχει να κάνει με τη φιλοσοφία της ομάδας, της διοίκησης αλλά και με τη δική μου. Πρώτος στόχος μας είναι να μπορεί η ομάδα να είναι πρότυπο για τα ερασιτεχνικά δεδομένα. Δηλαδή να έχουμε μία καλή εικόνα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Να μπορεί να εμπνέει και να δείχνει ότι είναι ομάδα. Σε δεύτερη φάση, αγωνιστική και βαθμολογική, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας στόχος μας είναι να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία διότι ξέρουμε ποιοι είμαστε.

Ερ: Το καλοκαίρι έγιναν ελάχιστες προσθήκες. Θέλετε να αξιοποιήσετε ένα ντόπιο υλικό με παιδιά από τις περιοχές;

Απ: Ναι, η ομάδα αυτήν τη στιγμή έχει έναν αριθμό 27 ατόμων στο ρόστερ της, από το οποίο το 90% είναι παιδιά από την ευρύτερη περιοχή των Ελευθερών, της Περάμου και του Ελαιοχωρίου. Προσπαθούμε να έχουμε παιδιά μικρά σε ηλικία που δεν έχουν παραστάσεις για χτίσουμε το μέλλον της ομάδας. Ξέρουμε ότι σε αυτήν την ηλικία δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα όμως είναι μία κίνηση που κάναμε εν γνώση μας για το μέλλον της ομάδας. Βέβαια, αν καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία αυτό θα είναι προς όφελος των παιδιών αυτών. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Αλλά το πιο σημαντικό για εμάς είναι, όπως είπα και σε προηγούμενη ερώτησή σας, η ομάδα να έχει μία βάση, υγεία και να είναι πρότυπο.

Ερ: Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ορφέα στην Ελευθερούπολη. Ποια είναι η άποψή σου για τον αγώνα;

Απ: Θεωρώ ότι ο Ορφέας με τις κινήσεις που κάνει και λόγω του ονόματός του είναι το φαβορί. Εμείς θα πάμε πιο απελευθερωμένοι επειδή τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε στην έδρα μας τα πήραμε. Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δείξουμε το πρόσωπο που δείχνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Ο Κεραυνός Ελευθερών δεν έχει την πολυτέλεια να δείχνει άλλα πρόσωπα, ένα πρόσωπο έχουμε και αυτό θα δείξουμε. Από εκεί και πέρα θα παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης