• 8 Μαΐου 2024,

Οι τριτοετείς του Χημικού τμήματος έκαναν μάθημα χθες στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας;

 Οι τριτοετείς του Χημικού τμήματος έκαναν μάθημα χθες στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας;

Σύμφωνα με συγκεκριμένες πληροφορίες προερχόμενες από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το παράρτημα Καβάλας, χθες το πρωί ξεκίνησε η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία! Αφορά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τους χημικούς τριτοετείς φοιτητές που έκαναν κανονικά μάθημα χθες στους χώρους του ιδρύματος.

Ο καθαρισμός του χώρου που χρησιμοποίησαν (και θα χρησιμοποιούν καθημερινά) λέγεται ότι αναλαμβάνεται από το  ΔΙΠΑΕ Καβαλας με χρήματα – αναφέρεται αορίστως- που έχει στο δικό του ταμείο. Ο καθαρισμός θα γίνεται από καθαρίστριες. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που έγινε χθες στο Χημικό τμήμα δεν ήταν ακριβώς μάθημα αλλά μια γνωριμία, μια διερεύνηση και δοκιμή της όλης κατάστασης. Είχε δε σχέση με τα εργαστήρια.

Όπως και να έχει το πράγμα, η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν μη αναμενόμενη καθώς άπαντες γνώριζαν ότι η έναρξη των μαθημάτων και μάλιστα δια ζώσης, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Σε γενικές γραμμές η απόφαση αυτή ισχύει αλλά η εξαίρεση του κανόνα που ήδη αναφέραμε – αν τη θεωρήσουμε τέτοια- δείχνει την πρόθεση του ιδρύματος να ξεκινήσει σίγουρα μαθήματα στις 18 Οκτωβρίου. Με τα μαθήματα που ξεκίνησαν στο χημικό τμήμα στέλνεται ένα γενικότερο μήνυμα.

Σύμφωνα με το οποίο θα τηρηθεί η απόφαση και τα μαθήματα θα αρχίσουν οριστικά την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό θα γίνει με λύση η οποία θα βρεθεί είτε με βάση αυτά που αποφάσισε την Παρασκευή η διοίκηση του πανεπιστημίου, είτε με άλλον τρόπο. Αν στο μεταξύ υπάρξει τέτοιος. Το μήνυμα έρχεται σε μία στιγμή γενικότερης απαισιοδοξίας καθώς πολλοί καθηγητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας δεν πίστευαν και δεν πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι είναι δυνατό τα προβλήματα να λυθούν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Θυμίζουμε ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να βρεθούν 20 περίπου καθαρίστριες για τους χώρους του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα και δύο τουλάχιστον εργαζόμενοι (άνδρες ή γυναίκες) που θα κάνουν τον έλεγχο στην είσοδο της πανεπιστημιούπολης. Έλεγχο εμβολιασμένων κτλ. Δεν έχει αποσαφηνιστεί η διαδικασία αλλά φαίνεται ότι ο έλεγχος θα γίνεται στην κεντρική πύλη, σε όσους μπαίνουν στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Υπάρχουν άλλοι καθηγητές οι οποίοι θεωρούν ότι είναι αδύνατο να λυθούν αυτά τα προβλήματα μέχρι τη Δευτέρα για αυτό και ζητούν το πανεπιστήμιο στην Καβάλα να ξεκινήσει τη Δευτέρα μαθήματα αλλά με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. Η ιδέα λέγεται ότι απορρίπτεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Χθες νωρίς το πρωί για αυτά που έγιναν και επρόκειτο να γίνουν ο καθηγητής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου είπε στην Πρωινή:

«Δεν έχει διασφαλιστεί η παρουσία καθαριστριών και του προσωπικού που θα κάνει τον έλεγχο στους εμβολιασμένους, στα ράπιντ τεστ κτλ. Γιατί όλα αυτά δεν έγιναν εγκαίρως; Ευθύνεται η διοίκηση του Πανεπιστημίου. Εμείς θέλουμε τη δια ζώσης εκπαιδευτική δραστηριότητα».

Διαβάστε επίσης