Διπλάσιο δίκτυο Φ.Α. στην πόλη εξήγγειλε με δηλώσεις της η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης

 Διπλάσιο δίκτυο Φ.Α. στην πόλη εξήγγειλε με δηλώσεις της η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης

Με αναλυτικές δηλώσεις σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την πόλη και το Νομό Καβάλας, η υφυπουργός Εσωτερικών (με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη) κ. Κατερίνα Νοτοπούλου εξήγησε πολλά από τα σημεία της ομιλίας της στα εγκαίνια της KavalaExpo 2018.

Οι νέες δηλώσεις της κ. Νοτοπούλου έγιναν χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας», δείχνουν ότι για τα ζητήματα που μας απασχολούν καιρό υπάρχει πλέον και δικό της ενδιαφέρον. Φυσικά και από τις δηλώσεις της προκύπτουν ειδήσεις, με κυριότερη αυτήν για το επικείμενο έργο του οικιακού φυσικού αερίου.

Είναι γνωστή η ανησυχία για περιορισμένο δίκτυο στην πόλη (σύμφωνα με τις υφιστάμενες μελέτες). Κατά την Υφυπουργό το δίκτυο διπλασιάστηκε!

Αναλυτικά η κ. Νοτοπούλου δήλωσε: «Η κατασκευή του δικτύου ξεκινάει το 2020 ενώ σε κάποιες άλλες πόλεις Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η αλήθεια είναι το 2019 , αυτό θα γίνει γιατί στην Καβάλα υπάρχει ανελαστική ιδιαιτερότητα   ότι ο ΔΕΣΦΑ πρέπει πρώτα να εγκαταστήσει ένα σημείο εξόδου και αυτό θα είναι έτοιμο το Β’ Εξάμηνο του 2020. Αμέσως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και σταδιακά, ήδη από το τέλος του 2020 θα έχουμε τις πρώτες συνδέσεις. Το σύνολο του δικτύου θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 σύμφωνα με τον προγραμματισμό , όπως και σε όλες τις άλλες πόλεις. Δηλαδή, πυκνώνεται ο συνολικός χρόνος κατασκευής και εκεί είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως, νομίζω είναι ότι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε 30 χιλιόμετρα κατασκευής δικτύου , πλέον μιλάμε για 60, άρα μιλάμε για διπλασιασμό της έκτασης και πύκνωσης του χρόνου και θα μου επιτρέψετε να πω και αξιοπιστία διότι εμείς τα αρχίζουμε και τα τελειώνουμε τα έργα».

Η κ. Νοτοπούλου επανέλαβε τα περί υπογραφής της σύμβασης για τις οριστικές μελέτες του έργου της Σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού ενώ τόνισε ότι αναζητείται λύση για τον Ε61: «… ελπίζω αυτή την εβδομάδα να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση των μελετών από την ΕΡΓΟΣΕ σε σχέση με τη σιδηροδρομική σύνδεση. Αναζητούμε αυτή τη στιγμή τη λύση για τον Ε61 που έβαλαν στο επίκεντρο των συσκέψεών μας ο αντιπεριφερειάρχης και η δήμαρχος».

Για τις διεκδικήσεις ακινήτων από τον Δήμο Καβάλας είπε ότι «…θα κάνουμε τα μέγιστα δυνατά, ώστε την επόμενη περίοδο να δούμε ποια από αυτά  όντως πρέπει να περάσουν είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε να αποκτήσουν άλλες χρήσεις , πιθανώς με επενδυτές, να τα δούμε ένα ένα».

Τέλος για το Ασημακοπούλου επανέλαβε τον γνωστό ισχυρισμό της Κυβερνητικής πλευράς, σύμφωνα με τον οποίο ο Δήμος Καβάλας δεν κατέθεσε ακόμη συγκεκριμένη πρόταση: «Δεν μας έχει κατατεθεί ποτέ, κάποιο σχέδιο αξιοποίησης αυτού του στρατοπέδου το οποίο να είναι βιώσιμο, να έχει τα χαρακτηριστικά της εφικτότητας κλπ. Η Δήμαρχος με διαβεβαίωσε ότι έχει ένα πλάνο στο μυαλό της , με πολύ μεγάλη διάθεση θα το δούμε, αυτό όμως είναι ανεξάρτητο με την προσωρινή φιλοξενία των ανθρώπων που τοσο το έχουν ανάγκη».

 

Διαβάστε επίσης