• 20 Απριλίου 2024,

Διπλάσιο σε συμμετοχές το φετινό Brevet Φιλίππων!

 Διπλάσιο σε συμμετοχές το φετινό Brevet Φιλίππων!

Πάνω από 1.000 άτομα στην κεντρική και στις παράλληλες δράσεις των “Οψόμεθα εις Φιλίππους”

Καβάλα, 25 Οκτωβρίου 2019

Με διπλάσιες συμμετοχές σε όλες τις δράσεις έκλεισε ο φετινός απολογισμός του 3ου Brevet Φιλίππων, της βραβευμένης ιστορικής ποδηλατικής διαδρομής 210 χλμ που διατρέχει επτά δήμους σε τρεις νομούς του Πάρκου Φιλίππων και πραγματοποιήθηκε στις 18 – 19 Οκτωβρίου 2019. Επετεύχθη και φέτος η συμβολική σύνδεση των σημαντικών αρχαιολογικών τόπων της περιοχής: των Φιλίππων (ο αρχαιολογικός χώρος των οποίων έχει ήδη χαρακτηριστεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) και της Αμφίπολης, διασχίζοντας κατά σειρά τους δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου (σε συνολικά 20 οικισμούς), με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τερματισμό την Πλατεία Πελεκανίδη των Κρηνίδων.

Γύρω από την κεντρική διοργάνωση του Brevet, η οποία είναι μια μη ανταγωνιστική ποδηλατική διοργάνωση μεγάλης απόστασης και αντοχής, “χτίστηκαν” παράλληλες δράσεις για πολίτες, για τοπικούς συλλόγους, για τοπικούς ποδηλάτες, για μικρούς ποδηλάτες και για παιδιά και γονείς. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιελάμβανε ξεναγήσεις στην Καβάλα και στον Αρχαιολογικό χώρο, με στόχευση την Αρχαία Εγνατία Οδό, δράσεις για γονείς και παιδιά, δράση για ενήλικες ποδηλάτες και μια γιορτή για την τοπική κοινωνία και τους Συλλόγους του Πάρκου Φιλίππων.

Αναλυτικά η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με το παρακάτω πρόγραμμα:

  1. Ξενάγηση στην πόλη της Καβάλας με τους “Οψόμεθα εις Φιλίππους”
  2. Brevet Φιλίππων με τους “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, την Πρωτοβουλία Πεζών Ποδηλατών Δράμας και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καβάλας “Κύκλοτρον”
  3. Mini Brevet Φιλίππων για ενήλικες ποδηλάτες με τον Ποδηλατικό Όμιλο Δράμας
  4. Ποδηλατοβόλτα Παιδιών στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων, με Ποδηλατικό Σύλλογο Καβάλας “Κύκλοτρον”
  5. Ξενάγηση “Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων – Μάχη Φιλίππων – Extra muros” πάνω στη Via Egnatia
  6. Δράση για Παιδιά – Ζωγραφίζοντας την μπλούζα του Brevet Φιλίππων 2020
  7. Γιορτή λήξης Brevet Φιλίππων 2019 με την τοπική κοινωνία και τους συλλόγους στην κεντρική πλατεία των Κρηνίδων

Οι συμμετοχές αυξήθηκαν κατά 100% από την περσινή χρονιά και αυτό δίνει τρομερή ικανοποίηση σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες φορείς. Τα σχόλια των ποδηλατών και φέτος είναι άκρως ενθαρρυντικά, οδηγώντας την φήμη της διοργάνωσης να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό δια στόματος των συμμετεχόντων καθώς και της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας – Audax Randonneurs Grece. Πολύ επιτυχημένες δράσεις, με πάνω από 200 συμμετέχοντες,  ήταν η ποδηλασία των παιδιών στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων καθώς και ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την μπλούζα των ποδηλατών, ο οποίος ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Τα παιδιά και οι γονείς δηλώνουν τον πλήρη ενθουσιασμό τους και αναμένουν να δουν την καλύτερη μπλούζα να εκτυπώνεται του χρόνου για τους ποδηλάτες μας, μικρούς και μεγάλους.

Μερικά σχόλια από τους ποδηλάτες μας στον “τοίχο” της διοργάνωσης στο Facebook είναι τα παρακάτω:

“Για 2η χρονιά η εμπειρία του brevet Philippi ήταν άψογη. Οι προσδοκίες που δημιούργησε η περσινή διοργάνωση ήταν υψηλές και η οργανωτική ομάδα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Οι εθελοντές πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί σε όλους τους σταθμούς. Ραντεβού του χρόνου και πάλι!” – Δημήτρης Κουρδούπαλος.

“Η πρώτη μου συμμετοχή σε brevet με εντυπωσίασε με την έντονη παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων (11 στο σύνολο) των Δήμων Καβάλας, Δράμας, Προσοτσάνης, Αμφίπολης, Δοξάτου και Παγγαίου!! Πλήθος εθελοντών με χαμογελαστά πρόσωπα έτοιμοι να σου προσφέρουν απο ενα νερό μέχρι τοπικά χειροποίητα εδέσματα της περιοχής. Με την άρτια παρουσία της αστυνομίας να φροντίζει για την ασφάλεια πάνω από εκατό συμμετεχόντων. Με την δημιουργική απασχόληση των μικρών καλλιτεχνών να σχεδιάζουν την μπλούζα του Brevet Filippi για το 2020. Απο την εκκίνηση έως τον τερματισμό όλα θύμιζαν μια ποδηλατική γιορτή και χαίρομαι πραγματικά που συμμετείχα σ´αυτή. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, συλλόγους, σωματεία και εθελοντές που κατάφεραν να φέρουν άψογα εις πέρας ένα τόσο μεγάλο γεγονός.” –  Μαρία Αντωνιάδου.

“Συγχαρητήρια σε διοργανωτές, στους συμμετέχοντες και στον κόσμο που μας περίμενε με υπομονή και γεμάτος χαρά για την προσφορά τους. Ήταν άλλη μια διοργάνωση που άφησε τους ποδηλάτες απόλυτα ικανοποιημένους. Σας ευχαριστούμε πολύ και με υγεία του χρόνου και πάλι.” – Γιώργος Τσέλιος.

“Πολλά συγχαρητήρια για την πολύ άψογη διοργάνωση. ΕΥΓΕ” –  Νίκος Μόσχου.

“Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του brevet για την άψογη οργάνωση και επικοινωνία. Δεν θα καταφέρουμε να έρθουμε φέτος αλλά πραγματικα το ενδιαφέρον που έδειξαν για να μας εξυπηρετήσουν/βοηθήσουν ήταν πρωτοφανές, χωρίς να μας γνωρίζουν καν! Μακάρι να τα πούμε του χρόνου!!! – Κωστής Χατζηδάκης.

“Οι εντυπώσεις μας άριστες για δεύτερη συνεχή χρονια. Η φιλοξενία, η οργάνωση του event, αλλα και η υλοποίηση,  ήταν υποδειγματική για αλλη μια χρονια. Εδω οι άνθρωποι δεν άφησαν τίποτα στην τύχη. Προετοιμαστηκαν απο τον περασμενο χειμωνα. Βρήκαν εθελοντές, βρήκαν χορηγούς, συνεργάστηκαν με τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς αλλά και πολιτιστικούς συλλόγους. Ευαισθητοποίησαν όλους τους κατοίκους των οικισμών που περασε η διαδρομή. Ολοι τους ήταν με το χαμόγελο,  όπως αρμόζει στους γνήσιους Μακεδόνες” – Brevetarians από Κομοτηνή.

———————————————-

Να ευχαριστήσουμε και φέτος τους συμμετέχοντες φορείς και τους χορηγούς μας, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ένα τόσο εξαιρετικό αποτέλεσμα το οποίο μένει στις καρδιές και στο μυαλό των συμμετεχόντων.

Συνδιοργανωτές: Ποδηλατικός Σύλλογος Καβάλας “Κύκλοτρον”, Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας, Πρωτοβουλία Πεζών Ποδηλατών Δράμας.

Συνεργαζόμενοι Φορείς: Δήμοι Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Αμφίπολης, Παγγαίου.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση είναι οι: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας, Σύλλογος Εβριτών Νομού Δράμας, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος, Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιανής ”Ο Πρόσφυγας”, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυστύλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δάτου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής “Ορφέας”, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιάς Καβάλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδολίβους, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφίπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, Σύλλογος Γυναικών Πρώτης, Μουσικοδραματικός Σύλλογος Ροδολίβους, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμώνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινογείων, Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριτωμένης, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ζυγού, Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων.

Χορηγοί τοπικών προϊόντων ήταν οι επιχειρήσεις: Αρτοποιήματα Σκλαρής, Φούρνος Φελλαχίδη, Ξυλόφουρνος Ιωσηφίδη, Ζαχαροπλαστείο Παρφέ, Ζαχαροπλαστείο Στέφανος, Εστιατόριο “Ο Ναύτης”, Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας “ΑΣΟΠ”, Τοπικά Προϊόντα Γης Χρυσανίδη, Johnnies’ Beer, Αγροκτηνοτροφικός βιομηχανικός συνεταιρισμός Προσοτσάνης “Μενοίκιο”, Χαλβάς Ελευθερίου, Ξηροί Καρποί “Kimis”, Κτήμα Χρόνη.

Χορηγοί διαμονής για τους ποδηλάτες ήταν οι τοπικές επιχειρήσεις: YIANNIS RESORT HOTEL – ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, PELAGOS APARTMENTS ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ, και Old-Town Roof-Garden Suite Καβάλα.

Χορηγοί Οπτικής Επικοινωνίας οι: Tooman.gr και Sociolus, Milk n Kuki, ΕνΤύπωση, και Europrovoli,

Χορηγός Ήχου: Παύλος Χαραλαμπίδης.

Χορηγοί Επικοινωνίας τα εξής ΜΜΕ: «Αδέσμευτη Θράκης», Army Voice, Dr@mania.gr, (εν)τυπάκι, Kavala Portal, Κ-ΤΥΠΟΣ, ΞΥΡΑΦΙ, Πρωινός Τύπος και ΡΑΔΙΟ Energy 96,6 FM.

Το 4ο Brevet Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2020 και οι εγγραφές του θα ανοίξουν, όπως και φέτος, στις αρχές Μαΐου. Σας περιμένουμε και του χρόνου σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού!

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Ιωαννίδου Αθηνά +30 6946037016, Γιάννης Γκίκας +30 6945047925

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης