• 18 Μαΐου 2024,

Δωρεά ιδιώτη μηχανικού στο «Δημαρωγό»

 Δωρεά ιδιώτη μηχανικού στο «Δημαρωγό»

Ιδιώτης μηχανικός από την Καβάλα πρόκειται να διευκολύνει το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου δήμου Θάσου με την επωνυμία «Δημαρωγός». Ο μηχανικός δωρίζει μελέτη για τη διαμόρφωση νηπιακών και βρεφονηπιακών τμημάτων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θάσου ώστε αυτοί να προσαρμοστούν στο προεδρικό διάταγμα 99 του 2017.

Η δωρεά είναι σημαντική και προέρχεται από τον συμπολίτη μηχανικό Αλέξανδρο Τζεβελέκη. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το παρελθόν της ιστορίας. Όπως φαίνεται ο «Δημαρωγός» προσπάθησε να προσαρμοστεί στο προεδρικό διάταγμα με ομαλότερες διαδικασίες αλλά κάτι ανάλογο δεν κατέστη εφικτό. Η συνεδρίαση του νομικού προσώπου τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη κατέληξε στην απόφαση αποδοχής της δωρεάς.

Το προεδρικό διάταγμα 99 του 2017 καθορίζει τις προϋποθέσεις άδειας ίδρυσης και λειτουργίας παιδικών σταθμών που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων ή υπηρεσιών των δήμων. Σ’ αυτό το διάταγμα ορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές, οι όροι άδειας και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Οι αντίστοιχες δομές του δήμου Θάσου θα πρέπει να προσαρμοστούν. Η τεχνική υπηρεσία αδυνατεί λόγω φόρτου εργασιών να συντάξει τις σχετικές μελέτες για τους τρεις παιδικούς σταθμούς.

Οι μελέτες που εκπονήθηκαν από εταιρεία που έχει συμβουλευτική σύμβαση με το δήμο Θάσου δεν εγκρίθηκαν λόγω σφαλμάτων. Έτσι καθυστερεί πολύ η διαμόρφωση των σταθμών βάσει των οδηγιών του προεδρικού διατάγματος. Σ’ αυτό το σημείο ανέκυψε το ενδιαφέρον του ιδιώτη μηχανικού Αλέξανδρου Τζεβελέκη. Έθεσε δωρεάν στη διάθεση του νομικού προσώπου τις μελέτες διαμόρφωσης των παιδικών σταθμών του δήμου Θάσου. Η δωρεάν προσφορά των τριών μελετών διευκολύνει το έργο του νομικού προσώπου κι έτσι το διοικητικό του συμβούλιο έλαβε υπόψη την εισήγηση της προέδρου και ενέκρινε ομόφωνα την αποδοχή της δωρεάς του κ. Τζεβελέκη.   (Φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης