Κριτική αντιπολίτευσης στους χειρισμούς για τη δωρεά της ΒΦΛ

 Κριτική αντιπολίτευσης στους χειρισμούς για τη δωρεά της ΒΦΛ

Ευρέως συζητήθηκε και μάλιστα χωρίς να είναι αναμενόμενο, η πρωτοβουλία του δήμου Καβάλας να δεχθεί και να προβάλει τη δωρεά προερχόμενη από εταιρεία της ΒΦΛ. Η διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα δέχθηκε κριτική, όχι τόσο λόγω αποδοχής της δωρεάς αλλά κυρίως για την προβολή που επεφύλαξε στο συγκεκριμένο γεγονός κατά τη συνάντηση της Τρίτης μεταξύ της δημάρχου και του Αλέξανδρου Γιαννίκου.

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Παππάς δήλωσε με νόημα: «Πρόκειται για ξεφτίλα. Δεν έπρεπε να δεχθεί τα χρήματα η κ. Τσανάκα. Η ΒΦΛ οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα».

Ο δημοτικός σύμβουλος υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης τόνισε μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ ότι εταιρική κοινωνική η ευθύνη της ΒΦΛ θα αποδειχθεί με τη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος και με τον περιορισμό της ρύπανσης.

Ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας έκανε λόγο για τα «τριάντα αργύρια της προδοσίας» τα οποία όμως κανείς δεν αγάπησε.

Η δήμαρχος αποδεχόμενη τη δωρεά των πέντε χιλιάδων ευρώ εξήγησε ότι το ποσό θα δαπανηθεί για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης και καυσόξυλων, τα οποία αδυνατεί να χορηγήσει ο δήμος με άλλον τρόπο.

Ο Θόδωρος Μουριάδης υπενθύμισε ότι το 2016 ο δήμος Καβάλας είχε αγοράσει καυσόξυλα και συγκεκριμένα είκοσι παλέτες, που είχαν διανεμηθεί σε οικονομικά αδύναμους πολίτες.

 

Διαβάστε επίσης