Δωρεάν ρούχα στο κατάστημα της Northern Aid

 Δωρεάν ρούχα στο κατάστημα της Northern Aid

Ένα διαφορετικό κατάστημα λειτουργεί στην περιοχή των Σφαγείων τις τελευταίες ημέρες. Η ανθρωπιστική οργάνωση Νorthern Aid ήρθε στην περιοχή περίπου, πριν από ένα χρόνο. Εκπρόσωποί της εργάστηκαν εθελοντικά στο στρατόπεδο Ασημακοπουλου, για την στήριξη των προσφύγων που ακόμη και σήμερα φιλοξενούνται στη γνωστή δομή.

Η οργάνωση που δρα σε όλη την Ευρώπη και στηρίζεται οικονομικά σε δωρεές ιδιωτών, επεκτείνει τη δραστηριότητά της και την παρουσία της στην πόλη μας, με συνδρομή όλων όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα από την οικονομική κρίση, ακόμα και των μόνιμων κατοίκων της πόλης.

Στους κατοίκους των Σφαγείων, όπου βρίσκεται το κατάστημα της Οργάνωσης, διανεμήθη έντυπο υλικό με το οποίο γνωστοποιείται ότι το κατάστημα μοιράζει δωρεάν ρούχα για όσους τα έχουνε ανάγκη. «Παρέχουμε ρουχισμό για οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που ζουν στην Καβάλα» αναφέρει το έντυπο, που παραπέμπει μάλιστα σε τηλεφωνικό νούμερο για δωρεές ρούχων ή για εθελοντική εργασία.

Σήμερα η Οργάνωση έχει στην Καβάλα πέντε εκπροσώπους της οι οποίοι νοικιάζουν διαμερίσματα που πληρώνει η οργάνωση, άρα βρίσκονται στην πόλη οριστικά.

Πρόκειται για την Αλεξάνδρα, εθελόντρια, 29 ετών από την Ελβετία, τον 29χρονο Γάλλο Περνουά, έναν Καναδό και δύο Γερμανούς. Κοντά στο προσωπικό της Οργάνωσης βρίσκεται ο 17χρονος Αλή, ο οποίος φιλοξενείται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, αφού είναι πρόσφυγας. Σήμερα οι εκπρόσωποι της οργάνωσης δεν έχουν την άδεια να μπούνε στο στρατόπεδο Ασημακοπουλου, καθώς η οργάνωσής του βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης από τις ελληνικές αρχές. Παρόλα αυτά βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν δωρεάν μαθήματα αγγλικής γλώσσας στους πρόσφυγες, στον ελεύθερό τους χρόνο όταν αυτοί  βρίσκονται έξω από το στρατόπεδο.

 

Διαβάστε επίσης