• 16 Απριλίου 2024,

Σύσκεψη προέδρων στον Πυθαγόρα με πιθανή εφαρμογή του νέου κανονισμού

 Σύσκεψη προέδρων στον Πυθαγόρα με πιθανή εφαρμογή του νέου κανονισμού

Πραγματοποιείται το απόγευμα στο κτίριο του πολιτιστικού κέντρου «Πυθαγόρας» νέα συνάντηση προέδρων των συλλόγων που φιλοξενούνται σε αυτό. Προσπαθούν – με τη μεσολάβηση της Δημωφέλεια- να βρουν λύση στις μέρες και τις ώρες για τις πρόβες των χορευτικών τους ομάδων και των χορωδιών. Η πρώτη προ μιας εβδομάδας συνάντηση δεν είχε αποτέλεσμα. Η Δημωφέλεια προσπαθεί με την ευκαιρία να θέσει σε ισχύ το νέο κανονισμό λειτουργίας του κτιρίου, με τον οποίο οι περισσότεροι πρόεδροι συλλόγων διαφωνούν αφού με την εφαρμογή του θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο των χώρων που χρησιμοποιούν. Αναλυτικά σελίδα 7.

Διαφωνούν οι Σύλλογοι για τις ώρες και τις πρόβες στον «Πυθαγόρα»

Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο κτήριο του Πυθαγόρα νέα συνάντηση των συλλόγων και των εκπροσώπων της Δημωφέλεια, προκειμένου να κατανεμηθούν οι ώρες προβών στις τέσσερεις τουλάχιστον αίθουσες που διαθέτει το Δημοτικό κτήριο.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Πρόεδροι των Συλλόγων είχαν την πρώτη συνάντηση, αλλά υπήρξαν διαφωνίες για την κατανομή των ωρών των αιθουσών για τις πρόβες, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η σημερινή 2η συνάντησή τους.

Βρισκόμαστε στην έναρξη της νέας περιόδου και κάθε σύλλογος επιδιώκει περισσότερες ώρες για πρόβες, μόνο που οι αίθουσες δεν επαρκούν και οι σύλλογοι είναι πάρα πολλοί. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για την κατανομή των προβών, η δυναμική για παράδειγμα του κάθε συλλόγου και η αξιολόγησή του έργου του,  με αποτέλεσμα παλιοί και νέοι σύλλογοι, σύλλογοι που έχουνε τα γραφεία τους στον «Πυθαγόρα» ή όχι να μπαίνουν σε μία συζήτηση που συχνά οδηγείται σε αδιέξοδο.

Η Δημωφέλεια μεσολαβεί για να βρεθεί λύση, που φαίνεται ότι θα υπάρξει, αλλά ο κανονισμός λειτουργίας του «Πυθαγόρα», που εγκρίθηκε από τα συλλογικά όργανα, είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Στον «Πυθαγόρα» λειτουργούν και φιλοξενούνται 25 σύλλογοι, υπάρχουν όμως κι αυτοί που χρησιμοποιούν μόνο τις αίθουσές του για τις απαραίτητες πρόβες, αφού τα γραφεία τους βρίσκονται εκτός του κτηρίου του «Πυθαγόρα». Κατά συνέπεια πολλοί είναι οι σύλλογοι και λίγες οι αίθουσες, οι 4 καλύτερες και μεγαλύτερες είναι περιζήτητες, όλοι θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν, κυρίως τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης. Αυτές οι πρόβες αφορούν χορούς, παραδοσιακών ως επί τω πλείστον και χορωδιών. Συνήθως η μοιρασιά των ωρών γίνεται ανά μία ώρα, υπάρχουν όμως περιστατικά, ακόμα και πρόσφατα, που σύλλογοι οι οποίοι πήραν ώρες για πρόβες, δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμά τους αυτό.

Η Δημωφέλεια καλείται να κάνει τον διαιτητή, μεταξύ των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων, η μοιρασιά των αιθουσών, των ωρών και των προβών, είναι μία δύσκολη υπόθεση, αλλά στο τέλος πάντα υπάρχει συμφωνία, έστω κι αν επ΄ αυτής πολλοί σύλλογοι δηλώνουν αδικημένοι ή παραπονούμενοι.

Διαβάστε επίσης