• 28 Μαρτίου 2024,

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Το 16ήμερο από τις 25 Νοεμβρίου ( Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών ) μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου ( Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνούς Σοροπτιμισμού ), έχει θεσμοθετηθεί σαν εκστρατεία Orange the world, για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Αρχικά οργανώθηκε από ακτιβιστές στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ηγεσίας Γυναικών το 1991. Κατά τη διάρκειά του διοργανώνονται στρατηγικές από οργανώσεις και μεμονωμένους πολίτες σε όλο τον κόσμο για να υψώσουν τις φωνές τους για την πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Υποστηρίζοντας αυτήν την πρωτοβουλία, υπό την ηγεσία του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres, η καμπάνια του Γεν. Γραμματέα των Η.Ε. για το Τέλος της Βίας κατά των Γυναικών UNiTE, ζητά παγκόσμια δράση για να αυξηθεί η αφύπνιση και οι προσπάθειες για συνηγορία και η ανταλλαγή γνώσης και πρωτοβουλιών. Τα τελευταία χρόνια η καμπάνια χρησιμοποιεί το πορτοκαλί χρώμα, που αντιπροσωπεύει ένα λαμπερότερο μέλλον απαλλαγμένο από βία κατά των γυναικών και κοριτσιών σαν ένα ενωτικό θέμα προβάλλοντας όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες.

Το φετινό θέμα της καμπάνιας είναι Orange the World: #HearMeToo, έτσι ώστε γυναίκες ή κορίτσια που έχουν υποστεί κακοποίηση και βία να ενθαρρυνθούν να τις κοινοποιήσουν έτσι ώστε να λάβουν μέσω της συνηγορίας την απαραίτητη βοήθεια.

Ενόψει της παγκόσμιας αυτής εκστρατείας ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας προγραμμάτισε μια σειρά δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Η αρχή έγινε με τη παρουσία της Προέδρου του Ομίλου Ευαγγελίας Οικονομίδου την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στην εκπομπή ΜΑΖΙ του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού Ena Channel όπου, αφού αναφέρθηκε στην καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών, ανέπτυξε τον προγραμματισμό του Ομίλου για τις επόμενες Ημέρες.
Το βράδυ της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε στο Roof-Garden του Airotel Galaxy Hotel με μεγάλη επιτυχία η βραδιά ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Με τη συμμετοχή όλων των μελών του Ομίλου, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Καβάλας κ. Μαρία Φραντζεσκάκη, εκπροσώπων γυναικείων σωματείων, του ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, του Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καβάλας και πολλών φίλων δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα για την ενδυνάμωση των γυναικών που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας σε βάρος τους, βάσει της διάκρισης φύλου. Με βάση το πορτοκαλί χρώμα , το χρώμα της εκστρατείας, προσφέρθηκαν Πορτοκαλί κοκτέιλ με τα αντίστοιχα συνοδευτικά. Ο στολισμός διατήρησε το ύφος και το χρώμα της εκστρατείας. Τα μέλη του Ομίλου χάρισαν στους προσκεκλημένους μαγνητάκια με τυπωμένο το σήμα της καμπάνιας “Ας βάψουμε τον κόσμο πορτοκαλί-ΟΧΙ στη βία κατά των Γυναικών”
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το πρωί στηρίξαμε με την παρουσία μας την εκδήλωση του ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ σε κεντρική πλατεία της πόλης μας με θέμα : “Ας ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών”
Το βράδυ της Κυριακής 25 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Ομίλου φωτίστηκε πορτοκαλί το Δημαρχείο της πόλης. Εκεί παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Ομίλου μας και δια της Προέδρου μας χαρίσαμε στην Αντιδήμαρχο Καβάλας για θέματα Κοινωνικής Προστασίας, συμβολικά την πορτοκαλί ομπρέλα με το λογότυπο για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

 

Διαβάστε επίσης