• 24 Απριλίου 2024,

Δραστηριότητα αντιπεριφερειάρχη Κ. Σιμιτσή: Με Σωματείο Πετρελαίων και επενδυτή στα Λουτρά Ελευθερών

 Δραστηριότητα αντιπεριφερειάρχη Κ. Σιμιτσή: Με Σωματείο Πετρελαίων και επενδυτή στα Λουτρά Ελευθερών

Τα βήματα προόδου που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην επένδυση των Λουτρών Ελευθερών παρουσίασαν οι επιχειρηματίες Κυριάκος και Νίκος Χαρακίδης στον Αρχέλαο Γρανά, πρόεδρο της «Εργοανάπτυξης ΑΜΘ», και στον Κωστή Σιμιτσή, αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης ΑΜΘ.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των μελετών», δήλωσε ο κ. Γρανάς. «Το μόνο που απομένει για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι να παραδοθούν τα στοιχεία που αφορούν το ενδεχόμενο πλημμύρας ύστερα από τυχόν θραύση του φράγματος Μαρμαρά, γεγονός που δεν πρόκειται βέβαια να συμβεί αλλά μια ολοκληρωμένη μελέτη οφείλει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το πιο απίθανο».

Από την πλευρά του ο Κωστής Σιμιτσής τόνισε ότι τα αρχιτεκτονικά σχέδια προτείνουν κάτι πραγματικά πρωτοποριακό για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για την περιφέρειά μας, απόλυτα ενταγμένο στην πλούσια φύση της περιοχής, με χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και με πολύ χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα. Σύμφωνα με τους επενδυτές, οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που ισοδυναμεί με αίτηση οικοδομικής άδειας.


Διαδικτυακή συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου είχε το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Νοεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής.

Οι κύριοι Μανόλης Κελαϊδάκης και Χρήστος Πολυχρόνης εξέθεσαν τις επιφυλάξεις των εργαζομένων για την αναδιάρθρωση που επιδιώκει η εταιρία, την οποία χαρακτήρισαν ασύντακτη και πρόχειρη. Δήλωσαν όμως πρόθυμοι για συμμετοχή στη διαβούλευση με την εταιρία.

Από την πλευρά του ο Κ. Σιμιτσής επανέλαβε τη θέση του για την αξία του διαλόγου και, παράλληλα, την ελπίδα του ότι τα τρέχοντα προβλήματα θα επιλυθούν σύντομα και δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για τις επενδυτικές προοπτικές της επιχείρησης.

(ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης