• 24 Απριλίου 2024,

Δραστηριότητα Δήμου Νέστου

 Δραστηριότητα Δήμου Νέστου

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΗΣ 22ας ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΠΕΡΝΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκ νέου  τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, όπου στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε:

  • Στην ένταξη και της 3ης πρότασης του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η οποία αφορά την επισκευή- συντήρηση των σχολικών μονάδων προϋπολογισμού  ύψους 95.000€. Ο Δήμος υπέβαλε  συγκεκριμένη μελέτη για το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης.

(Έχουν ήδη εγκριθεί 200.000€ για προμήθεια ενός φορτηγού και ενός σαρώθρου για καθαριότητα καθώς και 200.000€ για τις παιδικές χαρές)

  • Στην υποβολή μελέτης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 σε μέτρο που άνοιξε η Περιφέρεια για την ύδρευση. Το έργο αφορά τη ΔΕΥΑΝ και συγκεκριμένα την αντικατάσταση εξωτερικού αγωγού ύδρευσης από τη Ζαρκαδιά έως το Ποντολίβαδο, προϋπολογισμού ύψους 1.400.000€.
  • Στην έγκριση διακήρυξης των τευχών δημοπράτησης του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες αποχέτευσης ακαθάρτων» των οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού, προϋπολογισμού ύψους 000.000€ + ΦΠΑ. Η δημοπράτηση έχει οριστεί για τις 5/12/2018.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΦΛ – ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ο κ. Αμπεριάδης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα εκτός ημερησίας θέματα,  ζήτησε να ενημερωθεί  για την υπόθεση της μη καταβολής τελών ύδρευσης από τη Β.Φ.Λ. Ο Δήμαρχος Νέστου προκειμένου να δώσει αναλυτικά απαντήσεις για το μείζον αυτό θέμα,  δεσμεύτηκε  να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. επί του θέματος   προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για το ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την οποία ο πρώην Δήμαρχος Νέστου , ζητώντας αύξηση στα τέλη  3.000 %, κατάφερε να χάσει δικαστικά την υπόθεση με αποτέλεσμα η ΒΦΛ να πάρει δική της άδεια υδροδότησης και να μην πληρώνει τίποτα στο Δήμο!!! Τα έσοδα που χάθηκαν από τις λανθασμένες κινήσεις ξεπερνούν τις 600.000€ όλα αυτά τα χρόνια, ζημιώνοντας σημαντικά τη ΔΕΥΑΝ και το  Δήμο!!!

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ- ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΡΕΠΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΠΕΡΝΗΣ

Στη διάρκεια συζήτησης των εκτός ημερησίας θεμάτων , συζητήθηκε  και η χρηματοδότηση αθλητικών  σωματείων , όπου δόθηκε ο λόγος στον παρευρισκόμενο Πρόεδρο του αθλητικού σωματείου  Κεραυνού Πέρνης κ. Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος ζήτησε οικονομική ενίσχυση για την ομάδα του. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υπερβολικά μεγάλη  χρηματοδότηση που ζητούσαν μέσω της αίτησης που υπέβαλλαν πρόσφατα , ύψους 21.000€. (Ζητώντας ενίσχυση για  κάλυψη  της διαιτησίας, ποσού 10.000€ !!!)

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στην σημαντική  δυνατότητα που έδωσε στην ομάδα τους, να χρησιμοποιούν το αθλητικό Δημοτικό γήπεδο  Χρυσούπολης εναλλάξ με το Νέστο καθώς και  όλες τις εγκαταστάσεις του(αποδυτήρια κ.α.). Επιπλέον, τους δίνεται η δυνατότητα από το Δήμο να κάνουν χρήση και  του  βοηθητικού γηπέδου της Γραβούνας στο οποίο ήδη ο Δήμος κάνει σημαντικές παρεμβάσεις. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Δημάρχου Νέστου προς  το σώμα, ο κ. Γκιοτζένης, μέλος του αθλητικού σωματείου Πέρνης,  πλησίασε  απειλητικά   τον Δήμαρχο Νέστου , τραβώντας τον από το μανίκι . Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γαβριηλίδης Ν. ζήτησε  άμεσα να απομακρυνθεί το μέλος του αθλητικού σωματείου ύστερα από την απρεπή κίνηση στην οποία προέβη , ενώ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας  κ. Καϊντατζόπουλος ζήτησε από  το σώμα να καταδικάσει τον τραμπουκισμό αυτής της συμπεριφοράς όπως κι έγινε. Ύστερα από ολιγόλεπτη συζήτηση ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικάστηκε η συμπεριφορά του κ. Γκιοτζένη  από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:

  • Η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Νέστου, οικονομικού έτους 2019.
  • Η απόφαση περί καθορισμού του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού. (Δεν προτάθηκε καμία αύξηση)
  • Η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού 10 εργατών καθαριότητας, 1 οδηγού και 1 χειριστή JCB.
  • Η οικονομική ενίσχυση Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΟΜΑ Νέστου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεκάνης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» και του Συλλόγου Φίλων Ελληνικής Παραδοσικαής Μουσικής  & Χορωδίας
  • Η οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών Συλλόγων Νέστου και Αγιάσματος.
  • Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ με θέμα τον καθορισμό τελών ύδρευσης στον Δήμο Ξάνθης 0,26/m (Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια!!!)
  • Η αποδοχή της απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας- αποχέτευσης ομβρύων Χρυσούπολης Εγνατίας Οδού, ύψους 3.500.000€ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

 

 

ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ  ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μυστρά με θέμα «Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και η εφαρμογή των Περιφερειακών Σχεδίων (ΠΕΣΔΑ)». Στο συνέδριο συμμετείχε  και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης Νίκος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 24 έως και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ»

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκδήλωσης-έκθεσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας «Τα παιδιά του ΚΕ. Φ.Ι.Α.Π.  του Γ. Ν. Καβάλας δημιουργούν». Ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του για τη μεταφορά των παιδιών του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο  Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για τα εγκαίνια της εκδήλωσης, όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων και οι δικές τους  δημιουργίες  σε ξύλινες και γυάλινες επιφάνειες.

 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Η ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ  ΑΓΙΟ  ΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ –  ΛΑΜΠΕΡΑ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΜΝΗΜΕΙΟ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

Παραμονή της μεγάλης εορτής του Πολιούχου της πόλης μας, Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκε ο μέγας  εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Χρυσούπολη. Πλήθος πιστών  παρέστη στην λειτουργία μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γαβριήλιδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Σαββαϊδης, κ. Παπαθεοδώρου, η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης καθώς και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος. Ακολούθησε με ιδιαίτερη κατάνυξη  η περιφορά της εικόνας του Αγίου  στους δρόμους της πόλης  υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέστου.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου τελέσθηκε η δοξολογία όπου μεταξύ άλλων  παρέστησαν και  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου και κ. Σαββαϊδης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας. Με τη λήξη  της ιεράς ακολουθίας μοιράστηκαν  ως είθισται τα γνωστά Αγιοδημητριάτικα στους συμπολίτες μας, των οποίων την κατασκευή φέτος, επιμελήθηκε ο Δήμος μέσω  του Α’ και  Β’ Παιδικού Σταθμού Χρυσούπολης.

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αργότερα, με πορεία μετέβησαν όλοι  στο χώρο των παλαιών  κοιμητηρίων Χρυσούπολης, όπου βρίσκονται στη σχεδόν ολοκλήρωση ανάπλασής τους σε πάρκο ήπιας μορφής ,  για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Θρακικού Ελληνισμού. Ο Δήμαρχος Νέστου στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μεταφορά των οστών στο χωνευτήριο που βρίσκεται στα νέα κοιμητήρια Χρυσούπολης , κόστους 40.000€ ενώ όπως ανέφερε συνεχίζονται οι σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο που ήδη είναι εμφανείς . Στο χώρο παρέμεινε η κεντρική  είσοδος  προκειμένου να θυμίζει τα παλιά κοιμητήρια. Παράλληλα ανακαινίσθηκε το παλιό οστεοφυλάκιο που μετατράπηκε σ’ ένα πανέμορφο εκκλησάκι  ενώ το μνημείο θρακικού ελληνισμού  κόστισε 10.000€  το οποίο πλήρωσε  ο Δήμος Νέστου μετά από αίτημα του Συλλόγου Θρακιωτών για την κατασκευή του.

Ο Δήμαρχος Νέστου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου  Θρακιωτών κ. Παπαδάκη Αθανάσιο πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου σε μια σεμνή  τελετή όπου χοροστάτησε ο αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος. Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος ΔΣ κ. Γαβριηλίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαϊδης, κα Ψυλλίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Χατουτσίδου και κ. Βαλσαμίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Χρυσούπολης κ. Πασσαλίδης και κ. Γκουλφάς καθώς και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος της εκπαιδευτικού και μέλους του Συλλόγου κ. Πιστίκη Μ. Τα μέλη του συλλόγου φρόντισαν ακόμη και για τον μπουφέ της δεξίωσης

 

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΝΕΣΤΟΥ»

Το βράδυ της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία ο χορός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Νέστου σε γνωστό μαγαζί εστίασης της πόλης. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση  του Δήμου προς την ομάδα και την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Πλήθος φίλαθλου  κόσμου παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γαβριηλίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καραγεωργίου, κα Ψυλλίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας.

 

ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Α.Σ. ΝΕΣΤΟΥ –ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Α.Σ. Νέστου και του Α.Ο. Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα κ. Παπαθεοδώρου. Το τελικό σκορ ήταν 3-2 υπέρ του Α.Σ. Νέστου χαρίζοντας στους φιλάθλους συγκίνηση και περηφάνια.

 

   ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου για δύο  συνεχή Σαββατοκύριακα ανέβασε  με επιτυχία  τη θεατρική  παράσταση «Η μελωδία της Ευτυχίας» στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, την παράσταση παρακολούθησε  και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

 

ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ  28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στην δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που τελέσθηκε  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γαβριηλίδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες καθώς και   η κατάθεση στεφάνων στη πλατεία Ηρώων από τον Δήμαρχο,  τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωσηφίδη Αλέξανδρο και τον πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Λαζαρίδη Μακάριο, τους επισήμους και τους εκπροσώπους Συλλόγων και Σχολείων του Δήμου. Τον πανηγυρικό της επετείου εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Αμοιρίδης Ιωάννης ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η παρέλαση σχολείων και συλλόγων . Πλήθος κόσμου παρέστη στο κέντρο της πόλης προκειμένου να χειροκροτήσει τη μαθητιώσα νεολαία και όχι μόνο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Νέστου,  ευχαρίστησε   τους υπαλλήλους καθαριότητας που φρόντισαν τα μέγιστα και πέρα από το υποχρεωτικό τους ωράριο  για όλο τον Δήμο προκειμένου τα τμήματα να παρελάσουν απρόσκοπτα και   όπως αρμόζει στη μέρα.  Ευχαριστίες δόθηκαν και στους Αντιδημάρχους κ. Καϊντατζόπουλο και κα. Κοσμίδου.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης