Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής Νέστου

 Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής Νέστου

ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΕ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΙ ΧΑΪΔΕΥΤΟ

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης η Διακήρυξη του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού της Δημοτικής Ενότητας Κεραμωτής» συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000€ πλέον ΦΠΑ. Έτσι θα διαψευσθούν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για μη ολοκλήρωση του έργου, έργο για το οποίο η διοίκηση του Δήμου έδωσε πολλές και σημαντικές μάχες προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η ΔΕΥΑ Νέστου με ρήτρα 4.000€ /ημερησίως όπου ζητούσε η προηγούμενη ανάδοχη εταιρεία Intracat κάνοντας διακοπή εργασιών. Οι λεπτοί χειρισμοί όμως της δημοτικής αρχής όλο αυτό το διάστημα είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη του έργου το οποίο και  θα συνεχιστεί άμεσα ολοκληρώνοντάς το. Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας για τις κοινότητες της Κεραμωτής και του Χαϊδευτού.

ΝΕΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε το γήπεδο του Χρυσοχωρίου προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες που γίνονται για την εγκατάσταση νέων προβολέων του γηπέδου, μετά από αίτημα της ομάδας στο Δήμο για την τοποθέτησή τους.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του, συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους για τα οποία μάλιστα έλαβαν θετική διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο ως προς την επίλυσή τους. Στη συνάντηση παρευρέθη ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΗΓΩΝ

Συνεχίζονται οι σημαντικές και απαραίτητες παρεμβάσεις από το Δήμο Νέστου στο ιατρείο Πηγών προκειμένου αυτό να λειτουργεί ομαλά και χωρίς ελλείψεις. Πρόσφατα λοιπόν ο Δήμος έχει εξοπλίσει το ιατρείο με ψυγείο και ηλεκτρονικό υπολογιστή.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Πυρκαγιά ξέσπασε αναίτια σε σκάφες συγκέντρωσης απορριμμάτων, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στην περιοχή της Αλατζάγκιολας ενώ χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και της υδροφόρας και του JCB του Δήμου Νέστου, τα οποία επιχειρούσαν μέχρι αργά το βράδυ μάλιστα κάτω από την επιστασία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλου, αποφεύγοντας έτσι την εξάπλωσή της και οδηγώντας στην άμεση κατάσβεση.

 ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση και ο καλλωπισμός όλων των στάσεων λεωφορείων από τον Παράδεισο έως το Ποντολίβαδο. Το καλοκαίρι είχαν γίνει ανάλογες παρεμβάσεις στις στάσεις από τη Χρυσούπολη έως τη Κεραμωτή. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποτελούν μέρος ενός συνόλου εργασιών από το Δήμο σε διάφορα κομβικά σημεία προκειμένου αυτός ν’ αλλάξει εικόνα και αισθητική με όφελος για όλους τους συμπολίτες μας.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ

Οι «Γιατροί του Κόσμου» ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τα προβλήματα και τις ανάγκες των παιδιών, και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων βρέθηκαν στο Χρυσοχώρι, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ του Δήμου. Ο εμβολιασμός ξεκίνησε από τις 9 το πρωί στην Κοινότητα του χωριού και συνολικά εμβολιάστηκαν 52 παιδάκια.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΘΗΚΕ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ανακαινίσθηκε εκ βάθρων μετά από πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ενώ ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέου ηχητικού εξοπλισμού προκειμένου να διεξάγονται αρτιότερα οι συνεδριάσεις αλλά και να μεταδίδονται καλύτερα διαδικτυακά.

(Από το Γραφείο Τύπου)

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης