Δραστηριότητες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021 για την προώθηση της αδελφοποίησης Καβάλας/Νυρεμβέργης “Φίλος”

 Δραστηριότητες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021 για την προώθηση της αδελφοποίησης Καβάλας/Νυρεμβέργης “Φίλος”

Νοέμβριος

Στις 4 Νοεμβρίου, το μέλος του ΦΙΛΟΣ Μιχάλης Ξώγνος, πρώην Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Θάσου, έλαβε την τιμητική καρφίτσα πέτου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την εθελοντική του εργασία υπέρ της διεθνούς κατανόησης, φιλίας και ειρήνης. Ο ΦΙΛΟΣ είναι υπερήφανος για τον κ. Ξώγνο.

Στις 19 Νοεμβρίου το Δ/Σ του συλλόγου δέχτηκε από τον δήμο Νυρεμβέργης τα άσχημα νέα ότι η Χριστουγεννιάτικη αγορά  και η αγορά των αδελφών πόλεων θα ακυρωθούν. Αν και η είδηση αποτελούσε καταστροφή για όλους τους εμπλεκόμενους, φαινόταν ταυτόχρονα η πιό λογική λύση που έπρεπε να γίνει για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Ο ΦΙΛΟΣ αποφάσισε να οργανώσει πωλήσεις Online για τα Καβαλιώτικα προϊόντα που είχαν αποσταλεί από την Καβάλα. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο ΦΙΛΟΣ δωρίζει τακτικά παροπλισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην αδελφή πόλη Καβάλα. Ο φίλος, χορηγός και υποστηρικτής του συλλόγου μας Jürgen Möhrenschlager, μας δώρισε από την νέα του εργασία ένα σημαντικό αριθμό υπολογιστών. Ο ΦΙΛΟΣ είναι ευγνώμων στον κ. Möhrenschlager για την μακροχρόνια υποστήριξή του.

Δεκέμβριος

Το καλοκαίρι του 2021 ένας τουρίστας από την Νυρεμβέργη βρέθηκε σε κίνδυνο στο Υψάριο της Θάσου. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο του νησιού κατάφερε να σώσει τον κινδυνεύοντα τουρίστα (βλ. Δημοσίευμα του Spiegel της 29ης Ιουλίου 2021). Η δημοτική σύμβουλος Νυρεμβέργης Nicole Alesik, που έλκει την καταγωγή της από την Θάσο,  κατέθεσε στον ΦΙΛΟΣ αίτημα για την υποστήριξη του πυροσβεστικού κλιμακίου Θάσου σαν ευχαριστήριο. Το μέλος μας στην Θάσο Μιχάλης Ξώγνος ανέλαβε να διερευνήσει κάποιες από τις ανάγκες του πυροσβεστικού κλιμακίου μετά από αίτημα του συλλόγου. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο του νησιού χρειαζόταν επειγόντως έναν νέο γρήγορο και αποδοτικό φορητό υπολογιστή τελευταίας γενιάς με ελληνικό πληκτρολόγιο. Μετά από έρευνα της τοπικής αγοράς, ένας φορητός υπολογιστής αξίας 560 € βρέθηκε να είναι ο καλύτερος και καταλληλότερος. Ο ΦΙΛΟΣ δώρισε αυτό τον υπολογιστή στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Θάσου. Ακόμη κατόπιν αιτήματος του πολιτιστικού συλλόγου Λιμεναρίων, Το Κάστρο“ ο σύλλογος ΦΙΛΟΣ δώρισε ένα φορητό υπολογιστή για την υποστήριξη των οργανωτικών αναγκών του συλλόγου.

Τέλος από τα έσοδα της πώλησης των χριστουγεννιάτικων προϊόντων,  το ΔΣ. του ΦΙΛΟΣ αποφάσισε να προβεί σε δωρεά 1.000 € στον σύλλογο “Nürnberger Tafel e.V”, το τραπέζι της Νυρεμβέργης υπέρ των αδυνάτων και αστέγων της πόλης.

Εδώ αξίζει να ευχαριστήσουμε θερμότατα για την υποστήριξη τους την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ του δήμου Καβάλας και την Royal ΑΒΕΕ Αδελφών Τσατσούλη για την συνεχή 23ετή συνδρομή τους στον εμπλουτισμό του περίπτερο του συλλόγου „ΦΙΛΟΣ“ με Καβαλιώτικα παραδοσιακά προϊόντα. Ο κουραμπιές, το μελομακάρονο, οι ελιές, οι πιπεριές, τα λάδια και το μέλι, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την Καβάλα και την περιοχή,  και έχουν γίνει ήδη γνωστά στο κοινό της Νυρεμβέργης.

 

Καλή χρονιά.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΞΩΓΝΟΣ

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης