• 19 Μαΐου 2024,

Δράστης της δολοφονίας στις Ελευθερές: « Ήταν μια κακιά στιγμή»

 Δράστης της δολοφονίας στις Ελευθερές: « Ήταν μια κακιά στιγμή»

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το μεσημέρι στον Εισαγγελέα και στον Ανακριτή,  από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ο δράστης του φονικού που έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης σε μπαλκόνι κατοικίας στις ελεύθερες Παγγαίου.

Η παραμονή του στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν αρκετά σύντομη.

Πρόκειται για έναν αγρότη κάτοικο Ελεύθερων 67 ετών,  ο οποίος την επίμαχη ώρα βρισκόταν με φιλική του παρέα (συνολικά 3 άτομα) στο μπαλκόνι της κατοικίας.  Έπιναν και συζητούσαν αρκετή ώρα. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η εγκληματική πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες  ανάμεσα στον δράστη και το θύμα υπήρχαν οικονομικές διαφορές.

Η αρχική φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο άνδρες κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει και συνέχεια.

Λέγεται ότι υπήρξε και χειροδικία μεταξύ τους. Ο δράστης πήγε σπίτι του που είχε κυνηγετικό μονόκαννο το οποίο είχε αγοράσει πρόσφατα,  επέστρεψε στο σημείο που ήταν ο φίλος του και τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής!

Στη συνέχεια έφυγε από το σημείο. Επέστρεψε στο σπίτι  όπου άφησε το όπλο.

Αμέσως μετά μπήκε στο αυτοκίνητό του και κινήθηκε σε αγροτική περιοχή των Ελευθερών. Στάθμευσε, ήταν εντός του οχήματος για αρκετή ώρα.

Εκεί τον βρήκαν και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, που στο μεταξύ τον αναζητούσαν μέσα και έξω από το χωριό των Ελεύθερων.  Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και τον εξέτασαν ότι ήταν μία κακιά στιγμή.

Εξετάζεται αν την ώρα του περιστατικού ήταν σε κατάσταση μέθης, κάτι που όπως φαίνεται είναι πάρα πολύ πιθανό. Στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές. Ζούσε μόνος του στις Ελευθερές αφού περίπου πριν από ένα έτος πέθανε η ηλικιωμένη μητέρα του.

 

Διαβάστε επίσης