Δρόμος για το Καζαβήτι: Ένα κατεπείγον έργο για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών παραμένει ανεκτέλεστο από το 2016!

 Δρόμος για το Καζαβήτι: Ένα κατεπείγον έργο για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών παραμένει ανεκτέλεστο από το 2016!

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί καταγγέλλει το γεγονός ότι, μολονότι έχουν περάσει 5,5 χρόνια από τότε που ένα έργο είχε χαρακτηριστεί από την πολιτεία ως κατεπείγον λόγω της επικινδυνότητάς του για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών, παραμένει ανεκτέλεστο.  Το ιστορικό έχει ως εξής:

– Τον Δεκέμβριο του 2016, η προηγούμενη κυβέρνηση, μετά την πυρκαγιά του Σεπτέμβρη και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, πιστώνει στο ταμείο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. 312.000 Ευρώ σε βάρος του έργου “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ, ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΗΣΟΥ ΘΑΣΟΥ” για την κατεπείγουσα αποκατάσταση της ευστάθειας των πρανών στο δρόμο από τον Πρίνο προς το Καζαβήτι. – Το διάστημα 2017–2018, η δημοτική διοίκηση του κ. Χατζηεμμανουήλ ολοκληρώνει την τοπογραφική και συγκοινωνιακή  μελέτη εκτέλεσης του έργου. – Χρειάστηκε να περάσουν 2 χρόνια για να αποφασίσει ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος, ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου: η Περιφέρεια ή ο Δήμος Θάσου; – Τελικά, το Δεκέμβριο του 2018,  ορίζεται η Περιφέρεια ως φορέας υλοποίησης του έργου.

– Τον Ιούλιο του 2019, ο κ. Μέτιος, ο οποίος επανεκλέγεται Περιφερειάρχης, αλλάζει την απόφασή του και ορίζει ως φορέα υλοποίησης του έργου το Δήμο Θάσου, αφού έχει εκλεγεί δήμαρχος ο πολιτικά συνοδοιπόρος του, κ. Κυριακίδης. – Τον Ιούνιο του 2020, η διοίκηση του κ. Κυριακίδη αποφασίζει την αποδοχή της χρηματοδότησης και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για την ένταξη της δαπάνης του έργου. – Το Φθινόπωρο του 2020, προχωρά στη δημοπράτηση του έργου. – Την Άνοιξη του 2021, υπογράφεται η σύμβαση εκτέλεσης του έργου. – Τον Σεπτέμβριο του 2021, η διοίκηση του κ. Κυριακίδη ανακαλύπτει ότι στη μελέτη του έργου περιλαμβάνεται τμήμα ιδιωτικού οικοπέδου που εφάπτεται του δρόμου.  – Την Άνοιξη του 2022, ολοκληρώνεται η τροποποίηση της μελέτης του έργου. – Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο ανάδοχος του έργου παραιτείται από την υλοποίηση του έργου. – Από τότε μέχρι σήμερα, τέλη Μαρτίου 2023, η διοίκηση Κυριακίδη δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ενέργεια για την έναρξη του έργου.Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί καταγγέλλει το γεγονός ότι η ασφάλεια της ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Καζαβητίου της Θάσου, βρίσκεται στο έλεος της γραφειοκρατίας και της εγκληματικής βραδύτητας με την οποία λειτουργούν οι διοικήσεις των κ.κ. Μέτιου και Κυριακίδη!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Θεοδωρίδης Δημήτριος

Παπαγεωργίου Ιωάννης

Διαβάστε επίσης