• 19 Μαΐου 2024,

Δυνατότητα αποζημιώσεων για τις περιοχές που κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη

 Δυνατότητα αποζημιώσεων για τις περιοχές που κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη, σχετικά με τα προβλήματα της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών στο Δήμο Καβάλας. Αρχικά επιδιώχθηκε σε αυτήν να παραβρεθεί και ο Χρήστος Μέτιος. Δήλωσε αδυναμία κι έτσι το ραντεβού του Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη μετατέθηκε για τις προσεχείς ημέρες. Οι δύο άνδρες μίλησαν χθες στο τηλέφωνο.

Αν και στη σύσκεψη ακούστηκαν κυρίως γνωστές απόψεις-διαπιστώσεις κτλ, υπάρχουν ειδήσεις που περιγράφονται ως εξής:

1)Εντός της χθεσινής ημέρας αναμένονταν η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για να κηρυχθεί ο Δήμος Καβάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θετική είναι η εισήγηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Υπάρχει ενδεχόμενο να κηρυχθεί στην ίδια κατάσταση ο Δήμος Παγγαίου ή μέρος αυτού.

Κυρίως τα χωριά πλησίον των Τεναγών

2) Η ΠΕ Καβάλας θα επωφεληθεί της κήρυξης της Θάσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα καθαρίσει τα ρέματα του νησιού. Για τα ρέματα του Δήμου Καβάλας θα υπάρξει συνεργασία των δύο φορέων (αν και εδώ και λίγες εβδομάδες η αρμοδιότητα είναι ξεκάθαρα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης).

3) Όπου κηρύχθηκε ή θα κηρυχθεί περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπάρχει δυνατότητα αποζημιώσεων. Των επιχειρήσεων θα δοθούν μέσω της διαδικασίας των ΠΣΕΑ. Άλλη διαδικασία (μάλλον μέσω των Δήμων) θα ακολουθηθεί για ζημιές σε κατοικίες.

4) Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας θα συνεργαστούν προκειμένου κάποιος εκ των δύο να αναλάβει τις απαραίτητες εργασίες σε επικίνδυνα βράχια, στο δρόμο προς το Παληό. Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι υπό αμφισβήτηση σε ποιού αρμοδιότητα ανήκει.

 

Διαβάστε επίσης