Δυο αντιδήμαρχοι στον σκουπιδότοπο

 Δυο αντιδήμαρχοι στον σκουπιδότοπο

Δύο αντιδήμαρχοι, ο Φ. Φιλιππίδης και ο Ζ. Μπόνιας ήταν χθες το πρωί στο σκουπιδότοπο. Πήγαν εκεί για να δούνε από κοντά την εξέλιξη των περιστατικών φωτιάς, την προηγούμενη μέρα. Πήγαν εκεί για να δούνε από κοντά ολοκλήρωση του έργου της γεφυροπλάστιγκας στην είσοδο του σκουπιδότοπου. Ότι αφορά τον σκουπιδότοπο του Δήμου Καβάλας είναι πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση, καθώς ασκούνται πιέσεις – υπάρχει ήδη και πρόστιμο – από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας. Έχουν προγραμματισθεί και γίνονται έργα που φέρνουν πιο κοντά την υλοποίηση του μεγάλου στόχου, την επέκταση του σκουπιδότοπου. Χθες έγινε παραλαβή της γεφυροπλάστιγκας η οποία διαθέτει και γεννήτρια για να μπορεί να λειτουργήσει, ξεπερνώντας το πρόβλημα ότι στην περιοχή, δεν υπάρχει δίκτυο της ΔΕΗ.

Και η σύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα και η επέκταση του δικτύου της ΔΕΗ, είναι ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί άμεσα.

Στη γεφυροπλάστιγκα η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας θα ζυγίζει τα σκουπίδια, που συμφώνησε να διαχειρίζεται στον σκουπιδότοπο με τη ΔΙΑΜΑΑΘ. Έχουν υπογραφεί δε, οι σχετικές προγραμματικές συμβάσεις. Πρόσφατα στην οικονομική επιτροπή πάρθηκε απόφαση για να προχωρήσει ένα άλλο σημαντικό έργο των εσωτερικών γεωτρήσεων, ενώ όπως είπε χθες στην εφημερίδα μας, ο αντιδήμαρχος Φ. Φιλιππίδης, τελειώνει η μελέτη του έργου επέκτασης του σκουπιδότοπου. Στο δήμο Καβάλας υπάρχει σιγουριά ότι αυτή θα είναι ο μοχλός, προκειμένου το έργο της επέκτασης να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί από αυτό. Η επέκταση του σκουπιδότοπου θα γίνει βόρεια της σημερινής περιοχής και θα είναι της τάξης των 300 στρεμμάτων. Ο ωφέλιμος χώρος θα είναι υπερδιπλάσιος του σημερινού. Εάν σκεφθεί κανείς ότι θα μεσολαβεί πιο ουσιαστική ανακύκλωση, τότε θα μιλάμε για μία επέκταση που θα εξασφαλίσει τα απορρίμματα του Δήμου Καβάλας κι όχι μόνο για τα επόμενα 30 έως 50 χρόνια.

 

 

Διαβάστε επίσης