• 17 Μαΐου 2024,

Δύο διαβάσεις στην Ερυθρού Σταυρού πρέπει ή να «φρεσκαριστούν» ή να καταργηθούν!

 Δύο διαβάσεις στην Ερυθρού Σταυρού πρέπει ή να «φρεσκαριστούν» ή να καταργηθούν!

Τις προηγούμενες ημέρες παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Αναφερόμαστε στο σημείο της διάβασης στο ύψος του χώρου στάθμευσης (φωτογραφία). Δεν ήταν η πρώτη φορά. Ούτε η τελευταία για τα συγκεκριμένα περιστατικά, στα οποία πάντα συμμετέχουν πεζοί και οδηγοί- επισκέπτες της Καβάλας. Οι οδηγοί αυτοκινήτων επισκέπτες της πόλης βλέπουν αυτήν αλλά και την προηγούμενη διάβαση (είσοδος Πάρκου από την Ερυθρού Σταυρού). Σταματούν αφού τις σέβονται. Κι ενώ οι πεζοί αρχίζουν να διασχίζουν το οδόστρωμα πιστεύοντας ότι είναι ασφαλείς, από την δεύτερη λωρίδα του ίδιου ρεύματος περνά χωρίς να σταματήσει στη διάβαση ένα άλλο αυτοκίνητο. Το οποίο συνήθως οδηγεί μόνιμος κάτοικος της Καβάλας και της περιοχής. Τα συγκεκριμένα περιστατικά συμβαίνουν ότι η πόλη έχει τουριστική κίνηση. Τον Χειμώνα αντίθετα «συνεννοούμαστε» ευκολότερα αφού οι ντόπιοι οδηγοί ποτέ δεν σταματούν στις συγκεκριμένες διαβάσεις.

Στο περιστατικό που αναφερόμαστε υπήρξε ενδιαφέρον επαγγελματία της οδού. Κάλεσε στο τηλέφωνο την Τροχαία. Αυτή τον παρέπεμψε στη Δημοτική Αστυνομία. Εκπρόσωπος της οποίας απάντησε ότι ο σεβασμός των οδηγών στις διαβάσεις είναι θέμα παιδείας (sic).

Επειδή ο δρόμος είναι τόσο αυξημένης κίνησης όσο και αυξημένων ταχυτήτων από πλευράς των περισσότερων αυτοκινήτων. Επειδή και οι πεζοί που χρησιμοποιούν τις διαβάσεις είναι ουκ ολίγοι, πρέπει να αποφασίσουμε και μάλιστα άμεσα. Ή θα «φρεσκαριστούν» οι διαβάσεις για να είναι ευδιάκριτες κι ελπίζουμε σεβαστές ή θα καταργηθούν οριστικά για να μην «προκαλούν» ατυχήματα. Ο Δήμος Καβάλας είναι ο πλέον αρμόδιος να λάβει την οριστική σχετική απόφαση.

 

Διαβάστε επίσης