Δύο δρόμοι και μία διαμάχη για το ποιος έχει την αρμοδιότητα

 Δύο δρόμοι και μία διαμάχη για το ποιος έχει την αρμοδιότητα

Πριν από λίγες ημέρες ο δήμος Καβάλας παρεναίβη στο δρόμο προς το Παληό καθαρίζοντας τη διαχωριστική νησίδα από τα χόρτα. Κούρεψε τις πικροδάφνες η κατάσταση των οποίων είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Βλέποντας όλα αυτά, πολλοί πίστεψαν ότι οι εργασίες του δήμου Καβάλας συνεπάγονται και δική του αρμοδιότητα επί των δεδομένων του συγκεκριμένου δρόμου. Στο δημαρχείο ωστόσο ισχυρίζονται το αντίθετο, διευκρινίζοντας ότι ο δρόμος προς το Παληό ανήκει στην αρμοδιότητα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, στην οποία αφήνουν να εννοηθεί ότι έκαναν χάρη και διευκόλυναν καθαρίζοντας αγριόχορτα και κλαδεύοντας τις πικροδάφνες.

Με αφορμή το περιστατικό ανακύπτει μια πολυετή διαμάχη μεταξύ της πρώην νομαρχίας και νυν περιφερειακής ενότητας Καβάλας και του δήμου Καβάλας, σχετικά με το ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας, όχι μόνο στο δρόμο του Παληού αλλά και στο δρόμο προς τον Άγιο Σίλα. Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα. Ποιος είναι ο αρμόδιος για τον καθαρισμό των δύο δρόμων και τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού;

Στο δημαρχείο ισχυρίζονται ότι και οι δύο δρόμοι ανήκουν στην αρμοδιότητα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Λένε λοιπόν ότι και οι λάμπες που δεν ανάβουν στο δρόμο προς το Παληό πρέπει να διορθωθούν από την ΠΕ Καβάλας, ενώ η ίδια επίσης οφείλει να συντηρήσει τον ηλεκτροφωτισμό από τα τελευταία σπίτια του αστικού ιστού προς τον Άγιο Σίλα.

Θα στείλουμε σχετικό έγγραφο προς την περιφερειακή ενότητα προκειμένου να της υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις της, δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ η αρμόδια αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη.

Από την πλευρά της ΠΕ Καβάλας παρουσιάζεται μια διαφορετική άποψη. Υποστηρίζουν δηλαδή οι υπεύθυνοι ότι ενώ ο δρόμος προς το Παληό ανήκει στη δική τους αρμοδιότητα ωστόσο η λειτουργία του φωτισμού ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου. Ελαφρώς αόριστη είναι η απάντηση των εκπροσώπων της ΠΕ Καβάλας αναφορικά με το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων και αναφέρεται σε προγραμματική σύμβαση ή σε μία πάγια τακτική και συνήθεια. Δεν έχω βρει παρόμοια προγραμματική σύμβαση, διευκρινίζει η Ευαγγελία Δρακονάκη.

Όσοι κινούνται συχνά στο δρόμο του Παληού έχουν παρατηρήσει ότι ο φωτισμός, έργο της τελευταίας νομαρχιακής διοικήσεως του Θόδωρου Καλλιοντζή, σε πολλά σημεία δε λειτουργεί διότι οι λάμπες έχουν καεί. Διατυπώνονται παράπονα και διαμαρτυρίες η κατάσταση ωστόσο δεν αλλάζει. Μέχρι τώρα δεν ήταν λίγοι όσοι πίστευαν ότι επρόκειτο για αμέλεια του δήμου Καβάλας. Προκύπτει όμως ότι περισσότερο πιθανός ως υπεύθυνος είναι η περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Την οποία φυσικά διευκόλυνε από την πλευρά του ο δήμος, αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό της διαχωριστικής νησίδας από τα χόρτα και κουρεύοντας τις πικροδάφνες.

Διαβάστε επίσης