Δύο γιορτές μελιού το Σάββατο στο Ν. Καβάλας

 Δύο γιορτές μελιού το Σάββατο στο Ν. Καβάλας

Το απόγευμα του Σαββάτου την ίδια ακριβώς ώρα, πραγματοποιούνται στο Νομό Καβάλας δύο παρόμοιες εκδηλώσεις. Δύο γιορτές αφιερωμένες στο μέλι. Πιο γνωστή και πιο παραδοσιακή είναι η εκδήλωση του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού της Θάσου,  που οργανώνει μία ακόμη γιορτή μελιού στο χώρο του συνεταιρισμού (επί της οδού Σκάλας Πρίνου- Σκάλας Ραχωνίου). Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου έχει την μεγάλη και πετυχημένη ιστορία του στο νησί. Τα προϊόντα του είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα. Στην εκδήλωση του Σαββάτου θα μοιραστεί δωρεάν μέλι στους επισκέπτες- πελάτες του συνεταιρισμού,  θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική και παραδοσιακοί χοροί από τους συλλόγους της Θάσου.

Το απόγευμα του Σαββάτου μετά τις 7:30 πραγματοποιείται η 4η γιορτή μελιού στο Ζυγό. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Φυσιολατρικού Συλλόγου του χωριού,  η οποία κάθε χρόνο είναι και καλύτερα οργανωμένη. Σημειώνει και μεγαλύτερη επιτυχία.

Στην Πρωινή μίλησε η πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου Βάσω Αλεξιάδου. Κάλεσε τον κόσμο να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου. Όπως είπε θα γίνουν στην είσοδο του Ζυγού, σε έναν χώρο που ενώνει ουσιαστικά τέσσερις κοινόχρηστες περιοχές (κάτι σαν μικρές πλατείες). Η Βάσω Αλεξιάδου εξήγησε ότι πρόθεση του συλλόγου είναι να πραγματοποιεί αυτήν την εκδήλωση κάθε καλοκαίρι,  να είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Με πολύ εθελοντική δουλειά και έξυπνες ιδέες που συνδυάζουν το μέλι με άλλες δραστηριότητες ο σύλλογος έχει ετοιμάσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα. Θα μοιραστούν δωρεάν λουκουμάδες,  θα υπάρχουν σεφ που θα κάνουν επιδείξεις μαγειρικής σε σχέση με το μέλι. Θα υπάρχει φυσικά και παραδοσιακός χορός με πέντε χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων ενώ η βραδιά θα κλείσει σαν ένα λαϊκό γλέντι.

 

Διαβάστε επίσης