«Αποδυναμώνεται το δημοτικό συμβούλιο» διαπιστώνει ο πρόεδρος Γιώργος Γραμμένος

 «Αποδυναμώνεται το δημοτικό συμβούλιο» διαπιστώνει ο πρόεδρος Γιώργος Γραμμένος

Το πρωί της Πέμπτης ήταν η σειρά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου να μιλήσει και να σχολιάσει τις επικείμενες αλλαγές στο νόμο του «Κλεισθένη». Αλλαγές που επηρεάζουν καθοριστικά όπως φαίνεται την τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.

Ο Γιώργος Γραμμένος που είχε μελετήσει το κείμενο που τίθεται προς συζήτηση στη Βουλή, διαπίστωσε αμέσως και το δήλωσε ευθέως ότι με τις αλλαγές που επέρχονται αποδυναμώνεται ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου αφού από αυτό -όπως είπε – αφαιρούνται αρμοδιότητες. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γραμμένο όταν ένα θέμα που εισηγείται η διοίκηση και συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο προκύπτει ότι δεν μπορεί να εγκριθεί από αυτό,  η δυνατότητα που δίδεται στη διοίκηση είναι να το αποσύρει και να το «περάσει» από την οικονομική επιτροπή.

Στην οποία σύμφωνα με τις αλλαγές θα έχει την πλειοψηφία.

Ο κ. Γραμμένος που θα είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας έναν ακόμη μήνα στη διάρκεια του οποίου θα γίνει μία ακόμη τουλάχιστον συνεδρίαση,  είπε στην Πρωινή τα εξής:

«Οι τροποποιήσεις του νόμου αλλάζουν ριζικά τον Κλεισθένη. Δίνουν μεγάλη εξουσία στην παράταξη του δημάρχου.  Είναι ένα δημαρχοκεντρικό σύστημα, το οποίου ουσιαστικά επανέρχεται. Θα μπορούσε να βρεθεί μία μέση λύση».

Ο κ. Γιώργος Γραμμένος ρωτήθηκε από την Πρωινή για τον δικό του απολογισμό καθώς για πέντε περίπου χρόνια άσκησε τα χρέη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν την περίοδο δεν είχαμε πολλές και μεγάλες εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Είχα το ελάττωμα που δυστυχώς δεν απέβαλα, πολλές φορές δηλαδή έπαιρνα θέση επί θεμάτων που συζητούνταν και έκανα κριτική στις απόψεις που ακούγονταν. Αυτό το έκανα κυρίως προς την πλευρά του κυρίου Βέρρου. Γενικά πάντως δεν τα πήγαμε και άσχημα την περίοδο που ήμουν πρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Αν και είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές ξέφυγα».

Διαβάστε επίσης