Δυο νίκες και μια ισοπαλία στα τρια τελευταία παιχνίδια – Η προϊστορία υπέρ του ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη»

 Δυο νίκες και μια ισοπαλία στα τρια τελευταία παιχνίδια – Η προϊστορία υπέρ του ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη»

Ο ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη» στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις δεν έχει χάσει από το Νέστο. Εχει κερδίσει 2 φορές και ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Μάλιστα σε τρεις αναμετρήσεις δεν έχει δεχτεί γκολ.

Αναλυτικά η προϊστορία των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής.

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2017 ο ΑΟΚ έφερε 0-0 στο «Ανθή Καραγιάννη».  Ο Ανυφαντάκης στον πάγκο του ΑΟΚ και στο Νέστο ο Καρυπίδης. Στο 84` είχε αποβληθεί με 2η κίτρινη(κόκκινη) ο Αλιατίδης.  Στο 70` ο διαιτητής Σιμίδης  δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Βαλαβανόπουλου από τον Χούσινετς(είχε και κάρτα).

Οι συνθέσεις.

ΑΟΚ: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Μπλιός, Αδαμάκης, Ρομπέρ 72` Χατζηκυριάκου , Βαλαβανόπουλος.

Νέστος: Αθανασίου, Μπαντάνης,  Φραγκούλης, Χούσινετς, Ναουμίδης, Λαδάκης, Τσανακτσόγλου 68` Αρετάς , Τσάκωνας, Κρολ 90` Φαμπιόλ , Παπαδόπουλος 85` Παυλακάκης , Κοβάτσης 78` Μιχαηλίδης .

 

Στις 14 Μαϊου του 2017 ο ΑΟΚ είχε επικρατήσει με 3-0 του Νέστου στο «Ανθή Καραγιάννη» έχοντας κορυφαίο τον Γιώργο Λίτσκα.

Τα γκολ του αγώνα.

41` Παράλληλη του Λίτσκα, τακουνάκι του Μελισσόπουλου  απόκρουση του Κυφωνίδη, ριμπάουντ με πλασέ ο Κυζιρίδης το 1-0.

53` Σέντρα ακριβείας του Ζυγκερίδη, κεφαλιά του Λίτσκα το 2-0.

67` Ωραία εκτέλεση με σουτ, ο Λίτσκας το 3-0.

Στους πάγκους των δυο ομάδων ήταν ο Άγγελος Διγκόζης και ο Δημήτρης Μαγκαφίνης.

Οι συνθέσεις

ΑΟΚ: Αθανασίου, Κυριακίδης, Τέλλος, Μπαντάνης, Καλλιβωκάς, Σταματόπουλος, Μελισσόπουλος, Κεφαλάς 76` Θωμαϊδης , Κυζιρίδης, Λίτσκας, Παναγιωτόπουλος 36` Ζυγκερίδης  85` λ.τ Κεσαπίδης.

Νέστος Χρυσούπολης: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Μπουλγούρας 58` Κωνσταντίνου , Παυλακάκης, Μαρκάκης, Τσάκωνας, Μαϊδανός, Λάσπατζης 74` Μιχαηλίδης , Βαλαβανόπουλος 68` Φαμπιόλ , Τόρες, Κούτεφ.

 

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου του 2015 στους πάγκους των δυο ομάδων καθόταν ο Κώστας Ανυφαντάκης και ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης.

Ο ΑΟΚ είχε κερδίσει με 3-0. Στο 59` ο Καζάκης με κεφαλιά το 1-0 και στο 83` σκόραρε πάλι ο Καζάκης για το 2-0. Το σκορ έκλεισε στο 89` ο Πτηνόπουλος.

Στο 80` ο Μκριτσιάν είχε δεχτεί 2η κίτρινη(κόκκινη) για το Νέστο. Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ; Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μαργαρίτης, Λιόλιος, Δέντσας,  Παληγεώργος, Παπαδόπουλος, Μπάτζιος, Πτηνόπουλος, Καζάκης, Δουμάνης Στο 69` ο Κανούλας στη θέση του Δουμάνη, στο 85` ο Ασημάκης στη θέση του Παληγεώργου και στο 89` ο Μπλιός στη θέση του Καζάκη.

Νέστος; Καραβελίδης, Παυλακάκης, Μπουλγούρας, Σεφερίδης, Μκριτσιάν, Χασάνογλου, Παπαδάτος, Γκατζολάρι, Μαχαιρούδης, Κούτεφ, Σγκούρι.

Αλλαγές: 46` Δεσύλλας στη θέση του Χασάνογλου  . 53` Λαζαρίδης στη θέση του Κούτεφ και στο 73` Γαμβρέλης στη θέση του Γκατζολάρι.

 

 Τη σεζόν 2014-2015 ο ΑΟΚ αγωνιζόταν στη Γ` Εθνική και ο Νέστος στο τοπικό πρωτάθλημα.

 

Αθανασίου,  Μελισσόπουλος, Μκρτσιάν επιστρέφουν στο «Ανθή Καραγιάννη» 

Τρεις από τους βασικούς συντελεστές της σπουδαίας φετινής πορείας του Νέστου στο πρωτάθλημα, έχουν φορέσει πρόσφατα τη φανέλα του ΑΟΚ.

Ο Νάσος Αθανασίου έπαιξε με τον ΑΟΚ στη Γ` Εθνική από το 2014-2015 έως το 2016-2017, έχοντας μάλιστα συμπαίκτη την περίοδο 2014-2015 τον Ανδρέα Μκρτσιάν που φέτος εκτός των άλλων δίνει πολλές λύσεις στο σκοράρισμα του Νέστου.  Ο Αλέξης  Μελισσόπουλος αγωνίστηκε στον ΑΟΚ την περίοδο 2015-2016 και μετά πήγε στο Νέστο. Πέρσι ήταν στην Κρήτη με τον Ηρόδοτο και φέτος επέστρεψε πάλι στο ρόστερ της ομάδας της Χρυσούπολη και είναι ο πρώτος σκόρερ.  Από το Νέστο πήρε ο ΑΟΚ τον Νίκο Βαλαβανόπουλο τη σεζόν 2017-2018. Ο Βαλαβανόπουλος αγωνίστηκε μια σεζόν στο Νέστο(2016-2017).

Αυτοί είναι οι τέσσερεις  παίκτες που αποτελούν τα κοινά στοιχεία του Κυριακάτικου ντέρμπι.  Το Γενάτη αποχώρησε από το ρόστερ του Νέστου ο Περσίδης που πέρσι αγωνίστηκε για 6 μήνες στην ομάδα του ΑΟΚ με Ανυφαντάκη προπονητή.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από τους προαναφερόμενους υπήρχαν και άλλοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα και των δυο ομάδων(Κυφωνίδης, Μπαντάνης, Κωνσταντινίδης, Φραγκούλης, Καζαντζίδης, Λαδάκης) αλλά τώρα αγωνίζονται σε άλλες ομάδες ενώ ο Λαδάκης έχει εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο.  Επίσης ο τωρινός προπονητής τερματοφυλάκων του ΑΟΚ Νίκος Σουμουλίδης φόρεσε τη φανέλα του Νέστου την περίοδο 2016-2017.

Διαβάστε επίσης