• 4 Μαΐου 2024,

Δύο πλοία στο νέο λιμάνι λόγω απεργίας

 Δύο πλοία στο νέο λιμάνι λόγω απεργίας

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας συνεχίζονται, παρά τις πληροφορίες – αρχές της εβδομάδας – ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή κινητοποίηση επρόκειτο να σταματήσει. Εξ αυτού του λόγου επωφελείται το νέο λιμάνι Καβάλας, «Φίλιππος Β΄».

Δύο πλοία που είχαν τελικό προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξυπηρετούνται ήδη στο νέο λιμάνι Καβάλας. Πρόκειται για πλοίο που ξεφορτώνει 15.000 τόνους σόγια, αλλά και ένα δεύτερο πλοίο που ξεφορτώνει μεγάλη ποσότητα σιδηροπλακών που προορίζονται για εξαγωγή στη χώρα των Σκοπίων.

Κοντά σ΄ αυτά τα λιμάνι «Φίλιππος Β΄», ετοιμάζεται την προσεχή Δευτέρα να υποδεχθεί ακόμη 900 σωλήνες για το έργο του αγωγού ΤΑΡ. Η κίνηση γενικότερα είναι αυξημένη τις τελευταίες εβδομάδες. Μήνυμα αισιοδοξίας για περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων του νέου λιμανιού που όσο η απεργία στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίζεται, τόσο η κίνηση σε αυτό θα αυξάνεται. Παρόλ΄ αυτά εντοπίζονται προσπάθειες της Θεσσαλονίκης να μη χάσει τα πλοία, να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, γεγονός που σημαίνει ότι υπό άλλες συνθήκες, τα πλοία που θα εξυπηρετούσε το νέο λιμάνι Καβάλας, θα ήταν περισσότερα.

Διαβάστε επίσης