Δύο πλοία το χειμώνα στη γραμμή του Πρίνου

 Δύο πλοία το χειμώνα στη γραμμή του Πρίνου

Από χθες, Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, ισχύουν τα χειμερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια των φέρυ μπωτ στις πορθμειακές γραμμές Κεραμωτής και Καβάλας. Στη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα κατά τη χειμερινή περίοδο θα εκτελούνται 18 δρομολόγια ημερησίως ενώ μόλις δύο θα είναι τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου και τις συνεννοήσεις μεταξύ των εταιρειών τα δρομολόγια προς και από τον Πρίνο θα εκτελεί για τις προσεχείς 77 ημέρες το πλοίο ΠΑΝΑΓΙΑ της εταιρείας Μητσόπουλου.

Ειδικότερα, το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου από την 1η Νοεμβρίου έως και την 17η Ιανουαρίου 2019. Από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 4 Απριλίου, άλλες 77 ημέρες δηλαδή, δρομολόγια στην ίδια γραμμή θα εκτελεί το πλοίο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ της ΑΝΕΘ. Τέλος, συνολικά 31 ημέρες, από τις 5 Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου, όταν ουσιαστικά θα αρχίσει η επόμενη τουριστική περίοδος, στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου θα εκτελεί δρομολόγια το πλοίο Φιλιάγκος της ομώνυμης εταιρείας.

Κανείς δεν ξαφνιάστηκε από το γεγονός ότι τα δρομολόγια του χειμώνα στη γραμμή του Πρίνου θα είναι και φέτος δύο όπως ήταν στο πρόσφατο παρελθόν. Ο στόχος των τοπικών φορέων ήταν η εκτέλεση τριών ή ακόμη και τεσσάρων δρομολογίων ημερησίως. Ωστόσο, ούτε φέτος επετεύχθη ο συγκεκριμένος στόχος παρά το γεγονός ότι το υπουργείο επέβαλε την εκτέλεση δημόσιας υπηρεσίας.

 

Διαβάστε επίσης