Δύο Σαββατοκύριακα το μήνα τα βιβλία στο σχολείο και οχι τεστ τη Δευτέρα

 Δύο Σαββατοκύριακα το μήνα τα βιβλία στο  σχολείο και οχι τεστ τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το μέτρο της τσάντας στο σχολείο που ξεκίνησε απο τα μέσα της περσυνής σχολικής χρονιάς συνεχίζεται και φέτος στα Δημοτικά Σχολεία με καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη συνέπεια.

Σύμφωνα λοιπόν με το Υπουργείο Παιδείας δύο Σαββατοκύριακα του μήνα οι τσάντες οι σχολικές θα μένουν στις τάξεις και την Δευτέρα που ακολουθεί δεν θα βάζουν οι δάσκαλοι τεστ στα παδιά.

Διότι πέρσι που ήταν και η πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου είχε παρατηρηθεί τα Σαββατοκύριακα που τα παιδιά αφήνανε τις τσάντες στο σχολείο οι δάσκαλοι για λόγους μάλλον δικούς τους να τα υποδέχονται την Δευτέρα με ένα τεστ.

Και πως να διαβάσει το παιδί το ΄Σαββατοκύριακο για το τεστ  όταν έχει αφήσει την τσάντα με α βιβλία του στο σχολείο ;

Και ποιό το νόημα να μείνει η τσάντα στο σχολείο το Σαββατοκύριακο όταν την Δευτέρα έχει προγραμματισθεί τεστ ;

Η τσάντα μένει στο σχολείο για να είναι  τα μισά Σαββατοκύριακα του μήνα τα παιδιά χαλαρά και να ξεκουράζονται.

Καταλαβαίνετε οτι και το δικό μας παιδαγωγικό σύστημα κάνει τα τελευταία χρόνια προσπάθειες να έρθει πιο κοντά στα συστήματα που ισχύουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου όλη η δουλειά γίνεται στο σχολείο και ελάχιστα είναι αυτά που πρέπει να κάνει το παιδί στο σπίτι.

Στην δική μας περίπτωση στα σχολεία τα παιδιά κάνουν τουρισμό και όλη η δουλειά γίνεται στο σπίτι. Για τον λόγο αυτό μετά το κανονικό σχολείο, στο σπίτι λειτουργεί ένα άλλο δεύτερο σχολείο που κάνει όλη αυτή την δουλειά που δεν έγινε στο κανονικό σχολείο.

Αυτή την νοοτροπία προσπαθεί να αλλάξει η κυβέρνηση του Τσίπρα ξεκινώντας απο το μέτρο της τσάντας.

Να έχετε τέλος υπόψη σας οτι τα δύο αυτά Σαββατοκύριακα το μήνα που θα μένουν οι τσάντες στο σχολείο τα έχουν ανάγκη και τα παιδιά αλλά ίσως περισσότερο και οι γονείς των παιδιών που θέλουν και αυτοί κάποια Σαββατοκύριακα για να παίρνουν τις ανάσες τους.

Οταν το παιδί δεν έχει πολλές υποχρεώσεις για την Δευτέρα ξεκουράζεται και ο γονιός που θα πρέπει σε αντίθετη περίπτωση να διαβάσει το παιδί έτσι ώστε αυτό να είναι έτοιμο.

Είναι ελάχιστα τα παιδιά του Δημοτικού που διαβάζουν μόνα τους και αν το κάνουν στο τέλος θέλουν σίγουρα και το τσεκάρισμα του γονιού.

Το άλλο μέτρο που θα ισχύσει απο του χρόνου είναι οτι το κουδούνι θα χτυπάει στις 9 το πρωί.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός παιδείας προχθές απο ένα σχολείο που βρέθηκε για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Καθόλου άσχημη ιδέα και αυτή για να γλυτώσουμε τον πρωϊνό πανικό που τρέχουμε όλοι μαζί για να τα προλάβουμε όλα.

Δεν θα υπάρχει λόγος.

Θα σηκώνεσαι στις 8 το πρωί και μέχρι τις 9 που θα χτυπάει το κουδούνι θα έχεις κάνει τα πάντα με νορμάλ ρυθμούς και οχι με αυτή την τρέλα που μας πιάνει κάθε πρωί για να προλάβουμε.

Να χτυπάει το κουδούνι στις 9 και ας σχολάνε το μσεσημέρι και μία ώρα αργότερα.

Ετσι και αλλιώς ποιός κοιμάται πλέον τα μεσημέρια ;

Ο ύπνος ο μεσημεριανός που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι απαραίτητος για τον ανθρώπινο οργανισμό άρχισε να μειώνεται απο την δεκαετία του 80 και καταργήθηκε προς τα τέλη της δεκαετίας του 90.

Σήμερα είναι ελάχιστοι αυτοί που καταφέρνουν να κοιμηθούμε μέρα μεσημέρι.

Εδώ το βράδυ και πάλι με το ζόρι τα καταφέρνουμε να κλείσουμε μάτι.

Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις με τις χάπες που σε στέλνουν στην αγκαλιά του Μορφέα πριν πεις κύμινο πέρσι τον χειμώνα ήτανε στον κορυφή της λίστας και είχανε απογειώσει τις φαρμακευτικές εταιρίες που είδανε τις πωλήσεις τους λόγω του συγκεκριμένου χαπιού να εκτοξεύονται.

 

Μετά τις εξαγγελίες του Τσίπρα απο το βήμα της ΔΕΘ στην Αθήνα οι δανειστές για να περάσουν απο το μικροσκόπιο όλες τις παροχές του πρωθυπουργού αλλά και η περικοπή των συντάξεων που έρχεται απο 1/1/2019 και όπως φαίνεται πολύ δύσκολα θα την γυλτώσουμε.

Μπορεί ο Τσίπρας να θέλει και να ψάχνει τρόπους για να την αποφύγει αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο γιατί δεν υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι απο τις περικοπές των συντάξεων και την επιβολή φόρων για να μαζέψεις λεφτά για το κράτος.

Στην περίπτωση της Ελλάδας οι δανειστές για να γεμίσουν τα ταμεία έκανα τρία πράγματα.

Κόψανε τις συντάξεις , βάλανε φορους και αυξήσανε τον ΦΠΑ.

Αυτό και γειά σας.

Χωρίς μα και ταραμά.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί παρά το γεγονός οτι στις 21 Αυγούστου βγήκαμε και απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Εμείς μπορεί να βγήκαμε αλλά δεν βγήκανε οι δανειστές που συνεχίζουν φαίνεται να ζούνε στο ίδιο έργο.

Καλή σας ημέρα και με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης