• 30 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Φωτογραφία από την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λίγο πριν την έναρξη της οποίας συζητούν ο Βαγγέλης με τον Λεωνίδα Παππά. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλλον όχι την προσεχή Δευτέρα αλλά την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη. Κι ύστερα λένε ότι το συμβούλιο δεν αραίωσε τις συνεδριάσεις του.

============================================================

 

Η επίσκεψη Πάνου Καμμένου στην Ελευθερούπολη διήρκεσε μία μόνο ώρα. Έγινε όσο πιο «απόρρητα» μπορούσε κι είναι χαρακτηριστικό το ότι δεν καλύφθηκε ούτε από τα αθηναϊκά κανάλια. Τα οποία τέτοιες κυβερνητικές δραστηριότητες συνηθίζουν να παρακολουθούν και να προβάλουν.

 

Επί της διαδικασίας και της μυστικότητας μπορούν να ειπωθούν πολλά ακόμη. Υπάρχουν παραλειπόμενα και σχόλια. Όλα δικαιολογημένα. Προτιμότερο είναι να μη χάσουμε την ουσία της υπόθεσης. Ο Δήμος Παγγαίου νοίκιασε από το Υπουργείο την (άδεια) Λέσχη Αξιωματικών και θα την αξιοποιήσει. Το ενοίκιο είναι λογικότατο για ένα κεντρικό, προνομιακό ακίνητο.

 

Όλα αυτά έγιναν από έναν Δήμαρχο που πρόσφατα άσκησε σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση. Μίσθωσε λεωφορεία για να μεταφέρει δωρεάν δημότες του στις Πρέσπες. Μπας και καταφέρει να ακυρώσει τη συμφωνία που εκείνη την ημέρα υπογράφηκε.

 

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ο κ. Αναστασιάδης άφησε στην άκρη τις πολιτικές διαφορές. Τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες. Στόχευσε σωστά και τελικά έκανε άριστα τη δουλειά του. Ας μη ξεχνάμε ότι πέρσι την Άνοιξη ο ίδιος Δήμαρχος συνεννοήθηκε με την ΕΤΑΔ. Νοίκιασε τους Αμμόλοφους που αμέσως μετά υπενοικίασε σε ιδιώτες.

 

Σαν Δήμαρχος Παγγαίου θα λάβει βαθμό άριστα δέκα. Τα υπόλοιπα αφορούν το φυσικό πρόσωπο, τις πολιτικές του προτιμήσεις και την ιδεολογία του. Υπάρχουν κι αυτά φυσικά. Αλλά μοιάζουν να είναι σε απόσταση από τις υποχρεώσεις του ως πρώτος πολίτης του Δήμου Παγγαίου.

 

Δεν ήταν παρούσα η κ. Δήμαρχος. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο. Μάλλον δεν κλήθηκε. Την ερώτηση για το «Ασημακοπούλου» την έκαναν στον κ. Καμμένο οι δημοσιογράφοι. Αυτός δεν απάντησε. «Ξέφυγε» της εκκρεμότητας με εξυπνάδα (κουτοπονηριά θα την λέγαμε) μικρού παιδιού.

 

Αλλά και τι να πει; Τι να απαντήσει; Πάει καιρός από τότε που τελευταία φορά ασχολήθηκε με το θέμα. Η παρουσία των προσφύγων στο στρατόπεδο του δίνει μια πρώτης τάξεως δικαιολογία. Να μην τελειώσει ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) η εκκρεμότητα.

 

Στην υπογραφή της χθεσινής συμφωνίας Δήμου Παγγαίου- Υπουργού παρέστησαν ως αυτόπτες μάρτυρες οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης και λίγοι άλλοι παράγοντες του τόπου. Το… βαρύ πυροβολικό της ΝΔ στην Ελευθερούπολη απουσίαζε. Ήθελε με αυτήν την στάση να κρατήσει σε απόσταση τον «κακό» Υπουργό. Ως γνήσιοι Νεοδημοκράτες που κάθε μέρα δίνουν κομματικές εξετάσεις, προτίμησαν να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις.

 

Η ανάρτηση του Τάσου Μεταξά στο facebook είναι αρκετά υπερβολική. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Ηλεκτρολόγων αναρωτιέται για τη συνέχεια που θα δώσει η Εγνατία Οδός στο θέμα των διοδίων στην Παράκαμψη ενώ κολακεύει πέραν του δέοντος τον φίλο του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο.

 

Γράφει ο κ. Μεταξάς:  «Τα διόδια στην Ασπροβάλτα ολοκληρώθηκαν! Στην παράκαμψη της Καβάλας τα έργα κατασκευής του σταθμού διοδίων (τα οποία έπρεπε να κατασκευασθούν παράλληλα) δεν προχώρησαν λόγω της αυξημένης αντίληψης και εμπειρίας του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλου, ο οποίος αντιλήφθηκε την παράβαση της δασικής νομοθεσίας και ότι τα έργα υπερέβαιναν τα όρια της απαλλοτρίωσης. Έτσι ως σήμερα ο παραλογισμός της Εγνατίας Οδού Α.Ε. εις βάρος της Καβάλας δεν προχώρησε. Πόσο έτοιμοι είναι οι φορείς της πόλης να αντιμετωπίσουν τις ενέργειες της Εγνατίας αν ξαναπροσπαθήσει;».

 

Το τελικό ερώτημα που θέτει είναι σωστό και δικαιολογημένο. Διαβάζοντας ωστόσο όλο το σχόλιο έχουμε την εντύπωση ότι αυτό γράφτηκε όχι για τα διόδια αλλά για τον Μαρκόπουλο. Ο οποίος ακόμη κι αν βοήθησε (που βοήθησε) να σταματήσει το έργο, δεν ήταν μόνος. Μετείχε σε μια προσπάθεια πολλών άλλων. Είναι άδικο η δουλειά των άλλων να μηδενίζεται για να επωφεληθεί μόνο ο Θ. Μαρκόπουλος. Λάθος το σκεπτικό του Τάσου.

 

Και ο Χρήστος Μέτιος μετέχει στις εκδηλώσεις της ΝΔ που αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ μιλά το απόγευμα σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Σίνδο. Θέμα της εκδήλωσης τι άλλο; Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

 

Είναι ξεκάθαρο και δεν ξαφνιάζει κανέναν. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ του Κινήματος Αλλαγής θα προέρχεται κι αυτήν την φορά από την Θράκη. Οτιδήποτε άλλο (ακούστηκε παλαιότερα και το όνομα του κ. Σιμιτσή) έχει ελάχιστες ή και καθόλου πιθανότητες.

 

Ο πρόεδρος του συλλόγου των Εθελοντών κατά του Καρκίνου Παναγιώτης Φώτου είπε χθες πολύ καλά λόγια για την γιατρό κ. Χαμαλίδου. Ουσιαστικά αυτή αντικαθιστά τον αποχωρήσαντα κ. Κασαράκη. Ο οποίος είναι στο νοσοκομείο Καβάλας μόνο κάθε Παρασκευή. Σύμφωνα με τον κ. Φώτου, η κ. Χαμαλίδου αντικαθιστά άριστα τον κ. Κασαράκη. «Ούτε άδεια για το Καλοκαίρι δεν πήρε» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Φώτου. Μπράβο στην γιατρό για την αφοσίωση της στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου.

 

Αρχές Σεπτέμβρη ο Δήμος Καβάλας περίμενε επισκέψεις από την Κίνα, από την περιοχή του Σεντζέν. Η επίσκεψη δεν έγινε αφού οι ημερομηνίες άλλαξαν. Εκτός απροόπτου την Καβάλα η αποστολή του Σεντζέν θα την επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης μας είπε- απαντώντας σε σχετική ερώτηση- ότι το επόμενο δελτίο τύπου με στοιχεία διανυκτερεύσεων θα υπάρξει αρχές του μήνα Οκτώβρη. Τα νέα στοιχεία του Συνδέσμου αναμένεται να αφορούν όλο το Καλοκαίρι του 2018. Μέχρι τώρα γνωρίζουμε τις διανυκτερεύσεις μόνο του Ιουνίου. Αυτές περιλαμβάνονταν στο προηγούμενο δελτίο τύπου του ίδιου τοπικού φορέα.

 

Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να μπει μια πινακίδα στον νέο χώρο του δημοτικού Ναυτικού Μουσείου; Μια απλή πινακίδα που θα εξηγεί, θα ενημερώνει για τη λειτουργία του. Μια ταμπέλα, από αυτές που επιβάλλεται να διαθέτουν τα μουσεία. Από τη μετακόμιση του μουσείου στις πρώην Νεφέλες (Ραψάνη) πέρασαν 3 μήνες. Πόσο ακόμη θα περιμένουμε;

 

Το ΚΚΕ Καβάλας (μαζί με την ΚΝΕ) δουλεύουν ακατάπαυστα για την επιτυχία του αυριανού φεστιβάλ. Αυτή η εθελοντική δουλειά άφησε στη μέση την άλλη. Την βασική. Η ανακαίνιση των νέων και ιδιόκτητων γραφείων του κόμματος θα τελειώσει κατά τον Νοέμβρη. Τότε θα γίνουν λαμπρά εγκαίνια. Θα είναι η πρώτη φορά που το τοπικό ΚΚΕ θα έχει δικά του γραφεία, δηλαδή θα πάψει να πληρώνει ενοίκιο.

 

Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ότι στις 12 Σεπτέμβρη του 2015 έγινε στην Καβάλα «… η μεγαλύτερη συγκέντρωση της Αριστεράς». Εννοεί την ομιλία Τσίπρα στην κεντρική πλατεία, παραμονές των εθνικών εκλογών εκείνης της χρονιάς. Αναδημοσίευσε φωτογραφίες της συγκέντρωσης συμπληρώνοντας « … πέρασαν ήδη 3 χρόνια απο τη μεγαλύτερη εκδήλωση της Αριστεράς στην Καβάλα, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη νίκη. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Η χώρα βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάπτυξης. Συνεχίζουμε τις αλλαγές για τις ανάγκες των πολλών». Too good to be true.

 

=====================================

 

Δήλωση Θόδωρου Τζατζάρη

Tzatzaris4

Σε συνέχεια ανάρτησης φωτογραφίας του με ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής που ωστόσο αποχώρησε από αυτήν, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Τζατζάρης έγραψε στο διαδίκτυο χθες το πρωί: « Ενόχλησε αρκετούς συμπολίτες μας, ο χαιρετισμός και η φωτογράφισή μου στο συλλαλητήριο(πιθανόν και η συμμετοχή μου), με τον Στρατηγό ε.α Συναδινό Ελευθέριο, πρώην Ευρωβουλευτή της ΧΑ. Σας γνωρίζω φίλοι μου, ότι έδωσα δις τον Στρατιωτικό Όρκο( ως Εύελπις και ως Ανθυπολοχαγός}, τον οποίο τηρώ μέχρι και σήμερα απαρέγκλιτα και με θρησκευτική ευλάβεια και ο οποίος περιέχει την φράση «υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους». Όλα τα άλλα σας τα αφήνω για «κατανάλωση». Θέλω όμως κι εγώ, όπως όλοι μας, να διατηρώ το Δημοκρατικό δικαίωμα, να χαιρετώ και να φωτογραφίζομαι με γνωστούς, φίλους μου και κυρίως με συναδέλφους μου, που έχω να τους δω χρόνια και που έχουμε κοινή προέλευση ΣΣΕ και κοινή πορεία στον Στρατό. Και σε κάθε περίπτωση όταν συναντώ φίλους μου μετά από χρόνια, δεν με ενδιαφέρουν τα ιδεολογικά τους «πιστεύω». Το αν ο συγκεκριμένος είχε εκλεγεί Ευρωβουλευτής με την ΧΑ, με την οποία διαφώνησε και αποχώρησε, έγινε, όχι δια των όπλων, αλλά αφού εκτέθηκε, εντελώς Δημοκρατικά, στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ο οποίος τον επέλεξε για την συγκεκριμένη θέση. Επιπρόσθετα σας γνωρίζω, ότι έχω φίλους από όλο το πολιτικό φάσμα και ότι δεν αποτελεί για μένα κριτήριο η πολιτική ένταξη κάποιου, η οποία ενίοτε καθίσταται συγκυριακή. Έχω την απορία, αν όλοι οι κριτικά ιστάμενοι εναντίον μου για μία συναδελφική φωτογράφιση (απότοκη συναδελφικής, επαγγελματικής γνωριμίας και κοινής προέλευσης εκ του ιδίου Παραγωγικού Σχολείου των ΕΔ), έχετε φίλους ή συγγενείς που πρόσκεινται στον Δεξιό ή Ακροδεξιό χώρο{πρόσκαιρα ή μόνιμα} τους έχετε εξοβελίσει από την προσωπική σας ζωή. Φευ!!!!!!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης