Δύο σημαντικές δωρεές στο Πουλίδειο γηροκομείο

 Δύο σημαντικές δωρεές στο Πουλίδειο γηροκομείο

Στο Πουλίδειο Γηροκομείο πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί μία σύντομη αλλά ουσιαστική εκδήλωση όπου το διοικητικό συμβούλιο της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας παρέλαβε και ευχαρίστησε για αυτόν τον λόγο,  δύο σημαντικές δωρεές. Η πρώτη αφορά ποσό 1.200 ευρώ που μπήκε στο ταμείο του σωματείου από το σύλλογο «Φίλος» της Νυρεμβέργης.

Η δεύτερη και σημαντικότερη δωρεά εξασφαλίστηκε και πάλι από τη Γερμανία με τη βοήθεια της κυρίας Εύας Καλαθά.

Η κ. Καλαθά κατάγεται από την Καβάλα και γνωρίζει καλά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο γηροκομείο, κατάφερε να εξασφαλίσει δωρεά 16 νοσοκομειακών ηλεκτρικών κρεβατιών. Κάθε ένα από τα οποία με τις τιμές στην ελληνική αγορά κοστίζει 850 ευρώ! Τα κρεβάτια εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν ήδη στους χώρους του γηροκομείου. Τα 1.200 ευρώ από το σύλλογο της Νυρεμβέργης έδωσε στην πρόεδρο κ. Σμαρώ Νικολαΐδου ο Σωτήρης Ξώγνος. Στην εκδήλωση παρούσα ήταν και η κ. Εύη Καλαθά.

Όπως είπε και στους δύο η Σμάρω Νικολαΐδου,  τόσο το γηροκομείο όσο και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα ευχαριστούν θερμά για τη χειρονομία.

Η κ. Νικολαϊδου χαρακτήρισε τις ενέργειες παράδειγμα προς μίμηση.  Σας ευχαριστούμε που μας σκεφτήκατε είπε η κυρία Νικολαΐδου.

Ο Σωτήρης Ξώγνος έκανε ειδική μνεία στον παιδικό του φίλο Γιάννη Σπανάκη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή κι ήταν διευθυντής του γηεροκομείου. Μία ακόμη εκδήλωση για την ίδια δωρεά θα γίνει το Καλοκαίρι που θα επισκεφθεί στην Καβάλα ο δήμαρχος της Νυρεμβέργης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης